Android P:n salaisuudet paljastuivat - yksi nappi katoaa, virransäästöstä fiksumpi, ...

1
Petteri Pyyny

Android P:n salaisuudet paljastuivat - yksi nappi katoaa, virransäästöstä fiksumpi, ...
Tänään alkavan Google I/O-tapahtuma on perinteisesti tilaisuus, jossa Google paljastaa kaiken oleellisen tulevasta Android-käyttöjärjestelmän versiosta.

Tällä kertaa salaisuuksista ainakin osa on vaikuttanut vuotaneen jo etukäteen. Filippiiniläinen Google+ -käyttäjä on jakanut profiilissaan useita ruutukaappauksia Android P -käyttöjärjestelmän Developer Preview 2 -versiosta. Ruutukaappaukset vaikuttavat aidoilta ja aiheesta on uutisoinut useampikin teknologiamedia.

Sovellusvalikkonapin katoaminen

Tärkein ja silmiinpistävin muutos tulee olemaan alareunan painikkeiden määrän tipahtaminen nykyisestä kolmesta kahteen. Sovellusvalikkopainike ("neliö") tulee näillä näkymin poistumaan ja sen korvaavat uudistuneen kotinäppäimen (nykyinen "ympyrä") uudet eleet.
Kotinäppäimestä ylöspäin pyyhkäisemällä saadaan jatkossa esiin käynnissä olevien sovellusten lista. Lista on samalla myös laajempi ja sitä vieritetään vaakasuunnassa kotinäppäimen muuttuessa vierityspalkiksi. Sovellukset suljetaan pyyhkäisemällä niitä ylös.

Fiksu virransäästö

Yksi Android-laitevalmistajien tavoista erottua toisistaan on ollut toistaiseksi virransäästö ja sen muokkaus. Tässä erityisesti Huawei on sekä ihastuttanut että vihastuttanut, käyttämällä laitteissaan erittäin aggressivista virransäästöä.

Nyt Google tuo Androidiin käyttöön mukautuvan virransäästön, joka oppii ajan kanssa mitä sovelluksia käyttäjä käyttää harvemmin ja sulkee näitä sovelluksia tarpeen mukaan taustalta.

Saapuvien puheluiden esto

Pienenä uutuutena tulee tarjolle myös saapuvien puheluiden pikaesto, joka aktivoidaan pitämällä virtanäppäintä ja äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta pohjassa yhtä aikaa. On hieman epäselvää, aktivoiko tämä puhelimen äänetön-tilan vai kenties älä häiritse-tilan.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (1)

D00mer
D00mer

1

eikö ne mitään uutta keksi vai pitääkö kaikki kopioida applelta.

Ite ostin androidin sen takia koska se on android eikä iphone klooni.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.