Google kertoi I/O:ssa uudesta älykkäämmästä Androidista

Matti Robinson

Google kertoi I/O:ssa uudesta älykkäämmästä Androidista
Googlen vuosittainen I/O-tapahtuma on jälleen käsillä, ja hakujätti kertoo lisää älypuhelinalustansa tulevasta päivityksestä. Jo ennen tapahtuman alkua osa uudistuksista vuosi verkkoon, mutta nyt tiedämme yhä lisää.

Android P uudistaa Androidin käyttöliittymää ja toiminnallisuuksia melkoisesti. Näistä uudistuksista tärkeimpiin lukeutuu mm. vuotaneissa tiedoissa mainitut moniajonapin poistuminen, uudenlaisen moniajon lisääminen sekä virransäästön parannukset.

Tämän lisäksi Android parantaa mahdollisuutta vähentää älypuhelimen ilmoituksia ja Google onkin huomannut, että moni tosielämän aktiviteetti jää vähemmälle huomiolle, kun älypuhelin piippaa ja vaatii huomiota jatkuvasti.Android osaa myös jatkossa kertoa paremmin kuinka paljon mitäkin sovellusta on käytetty ja miten aktiivisesti ilmoituksia on vastaanotettu. Sovelluksille voi myös lisätä aikarajoitteita, ja puhelimen Do Not Disturb -moodi on entistä monipuolisempi.

Tietysti Google tuo käyttöjärjestelmään myös lisää tekoälyä, joka on ollut yhtiön yksi tärkeimmistä painopisteistä viimeisten vuosien aikana. Tämä tarkoittaa mm. Google Lensin tuomista suoraan kameraan niin Pixel-puhelimilla kuin monien muidenkin valmistajien laitteissa, ml. Nokia, LG, etc.

Luonnollisesti Google Assistant tulee parantumaan myös entisestään, sillä onhan se käytännössä Googlen tekoälyn kasvot. Tekoälyä ja koneoppimista on hyväksikäytetty tosin myös vähemmän näkyvissä ominaisuuksissa, kuten akkukeston parantamisessa.

Muita uudistuksia ovat mm. paremmat kuvakaappaukset, näytön kääntämiseen tarkoitettu uusi nappi sekä muutokset äänenvoimakkuuden säädössä. Android P tuo tietysti mukanaan tusinoittain muitakin (pääosin pienempiä) uudistuksia, joista Google kertoo parhaillaan. Kerromme myös näistä lisää tulevina päivinä.

Google vahvisti myös, että Android P beetaversio saapuu ladattavaksi jo tänään.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi Redmi Note 11S 5G (global) – hinta laskenut -19%

Xiaomi Redmi Note 11S 5G (global)
155 € Multitronic
194 € Proshop
199 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 190 €

Xiaomi 12X – hinta laskenut -17%

Xiaomi 12X
498 € Proshop
498 € Hobby Hall
747 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Xiaomi 13 Lite – hinta laskenut -13%

Xiaomi 13 Lite
349 € Telia
395 € Multitronic
399 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 399 €

Honor Magic5 Lite – hinta laskenut -11%

Honor Magic5 Lite
219 € Power
247 € Gigantti
249 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 247 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.