Google vakuuttaa: Assistantin automaattiset puhelut sisältävät huomautuksen, että kyseessä on robotti

Puhelinvertailu

Google vakuuttaa: Assistantin automaattiset puhelut sisältävät huomautuksen, että kyseessä on robotti
Google esitteli aiemmin tällä viikolla uutta ominaisuutta Androidin ääniavustajaan, joka toi monien mieliin lähinnä scifi-elokuvat. Useimmat olivat lienee ominaisuudesta hämmästyneitä varsin positiivisessa mielessä, mutta tuotiinpa esiin eettisiä ongelmiakin.

Googlen Duplex-ominaisuus mahdollistaa automatisoidut puhelut esimerkiksi kampaajalle tai ravintolaan, jossa ääniavustaja Google Assistant tekee puhelun puolestasi. Duplex on niin vakuuttava ja ihmismäinen, että sen voisi kuvailla läpäisevän Turingin testin, joka syystäkin herättää kysymyksiä.

Pitäisikö robotin todella kuulostaa niin paljon ihmiseltä, että se jopa käyttää täytesanoa "öö", "tuota" ja "mmm" tai pikemminkin englanniksi "mmhmm" tai "ummm", sillä suomea se ei tule todennäköisesti vielä hetkeen puhumaan. Alan Turingin, tuon tietokoneiden isän, testi kaikessa yksinkertaisuudessaan läpäistään, jos robottia ei pystytä erottaamaan ihmisestä, ja tämä Googlen esittelemien äänipätkien perusteella melko varmasti on tapahtunut.Google on kuitenkin kertonut CNETille, että Duplex ei tule huijaamaan puhelinsoiton kohteeksi joutuneita, vaan aikoo sisällyttää ominaisuuteen huomautuksen, joka kertoo kyseessä olevan teko- eikä aito äly. Yhtiö ei kuitenkaan ole tarkalleen paljastanut miten tämä ilmaistaan.

Nähtäväksi jää miten Google saa toteutettua ilmoituksen niin, etteivät vastaanottajat välittömästi sulje puhelinta robottisoitolta.
Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.