>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

OnePlus 6 ensimmäisessä nopeustestissä, päihittää iPhone X:n ja muut kilpailijat

14
Puhelinvertailu

OnePlus 6 ensimmäisessä nopeustestissä, päihittää iPhone X:n ja muut kilpailijat
OnePlus esitteli tällä viikolla uuden huippupuhelimen, joka kantaa odotetusti nimeä OnePlus 6. Kiinalaisyhtiö on perinteisesti tuonut huipputason tekniikkaa keskihintaluokan puhelimiin.

Vaikka hinta on noussut ensimmäistä kertaa alkaen-malleissakin yli 500 euron, niin sitä voi silti pitää keskihintaluokan laitteena. Nykyäänhän kaikkein kalleimmat Samsungin ja Applen puhelimet ovat yli tuplasti kalliimpia.

Tällä kertaa OnePlus-huippulaitteen sloganina tuli tunnetuksi "The Speed You Need" eli vapaasti suomennettuna nopeutta jota tarvitset. Nopeuttaa tietysti piisaakin, sillä OnePlus 6:ssa on Snapdragon 845 piiri ja parhaimmillaan jopa 8 gigatavua RAM-muistia.

Nyt ensimmäiset laitteen käsiin saaneet testaajat ovatkin testanneet kuinka nopea laite todellisuudessa on. Oheisessa nopeustestissä OnePlus 6 saa vastaansa iPhone X:n, Galaxy S9:n ja OnePlus 5T:n.

OnePlus 6 päihittää paitsi edeltäjänsä ja sen kanssa samoille lukemille päätyvän Galaxy S9:n, mutta jopa huippunopean iPhone X:n. Luonnollisesti tällainen sovellusten aukaisemiseen perustuva testi ei kerro kaikkea laitteen tehoista, mutta ainakaan sovellusten avaamisessa ei pitäisi olla valitettavaa.Puhelinvertailun ensikokemusten perusteella OnePlus 6:n yksi vahvuuksista on todellakin suorituskyvyssä ja käyttöliittymän sulavuudessa.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (14)

Anonyymi käyttäjä
kovakuinkivi (vahvistamaton)

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:

Uudempi puhelin päihittää vanhemmat parilla sekunnilla? Eipä olis uskonut :D Onhan iPX kohta jo vuoden vanhaa rautaakin.

Vuoden vanhaa kaksinkertaisella hinnalla. No onpa ainakin taivaspaikka Steve pojan vieressä varma, kun tuonlaista ylihintaista luuria viitsii kantaa mukanaan

Vastaa
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kovakuinkivi:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:

Uudempi puhelin päihittää vanhemmat parilla sekunnilla? Eipä olis uskonut :D Onhan iPX kohta jo vuoden vanhaa rautaakin.

Vuoden vanhaa kaksinkertaisella hinnalla. No onpa ainakin taivaspaikka Steve pojan vieressä varma, kun tuonlaista ylihintaista luuria viitsii kantaa mukanaan

Miten vastauksesi liittyy mitenkään tähän? En edes itse omista iPhone X:ää

Pointti meni nyt selvästi ohitsesi, mutta ei se mitään.

Vastaa
jartar
jartar

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:

Uudempi puhelin päihittää vanhemmat parilla sekunnilla? Eipä olis uskonut :D Onhan iPX kohta jo vuoden vanhaa rautaakin.


Paitsi ettei päihitä. Ihme sekoilua oli käyttäjällä iPhonen kuvankatsomisen kanssa. Noiden puhelimien "nopeus ero" meni heti alussa käyttäjän sähläilyyn. Jotta tulos oli suurempi niin iPhonella pelattiin lopussa peliä vielä kauemmin.

Kun pelien ja ohjelmien käyttö sekä käyttäjän sormen nopeus riippui käytetystä puhelimesta, niin testin arvoksi jäi täysi nolla. AD:n taso on aika matalalla kun sivulla mainostetulle kännylle etsitään "testejä" jossa se saadaan näyttämään paremmalta kuin mitä se on. Mainoseurot silmissä mennään...

Vastaa
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:

Uudempi puhelin päihittää vanhemmat parilla sekunnilla? Eipä olis uskonut :D Onhan iPX kohta jo vuoden vanhaa rautaakin.


Paitsi ettei päihitä. Ihme sekoilua oli käyttäjällä iPhonen kuvankatsomisen kanssa. Noiden puhelimien "nopeus ero" meni heti alussa käyttäjän sähläilyyn. Jotta tulos oli suurempi niin iPhonella pelattiin lopussa peliä vielä kauemmin.

Kun pelien ja ohjelmien käyttö sekä käyttäjän sormen nopeus riippui käytetystä puhelimesta, niin testin arvoksi jäi täysi nolla. AD:n taso on aika matalalla kun sivulla mainostetulle kännylle etsitään "testejä" jossa se saadaan näyttämään paremmalta kuin mitä se on. Mainoseurot silmissä mennään...

Totta.

Vastaa
WinLix
WinLix

6

Turhia nämä nopeusvertailut koska 2-vuotta vanha puhelin riittää tehoiltaan käytännössä kaikkeen toimintaan mitä 99% älypuhelinten käyttäjistä tekee. Kiinnittäisin enemmän huomiota muihin ominaisuuksiin.

Vastaa
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WinLix:

Turhia nämä nopeusvertailut koska 2-vuotta vanha puhelin riittää tehoiltaan käytännössä kaikkeen toimintaan mitä 99% älypuhelinten käyttäjistä tekee. Kiinnittäisin enemmän huomiota muihin ominaisuuksiin.

Olen täysin samaa mieltä tästä. Raskaatkin sovellukset aukeaa omalla vanhemmalla luurilla käytännössä ilman viivettä.

Vastaa
karmakameli
karmakameli

8

Laitetta mainostetaan tekstillä "The speed you need", mutta kuten aikaisemmat kommentoijat sanovat, vanhemmillakin puhelimilla pärjää varsin hyvin. Ainoa mitä pitäisi korjata on Android ja sen hitaus.

Vastaa
WinLix
WinLix

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti karmakameli:

Laitetta mainostetaan tekstillä "The speed you need", mutta kuten aikaisemmat kommentoijat sanovat, vanhemmillakin puhelimilla pärjää varsin hyvin. Ainoa mitä pitäisi korjata on Android ja sen hitaus.

Ei Android ole sen hitaampi kuin muutkaan. Ainoastaan jos valmistaja on "raiskannut" sitä niin asia voi olla toinen. Sama juttu jos ostaa keskihintaisen Windows läppärin kaupasta jossa on kuitenkin kohtuu tehokas rauta peruskäyttöön. Siihen on yleensä asennettu paljon roskaohjelmia jotka hidastaa käyttöä ellei niitä poista. Ei sen perusteella pidä Windowsia haukkua hitaaksi.

Vastaa
arivesa
arivesa

10

Käytännön toimintanopeus näyttää pääosin riippuvan verkkoyhteydestä.
Minulla yhteys on kaikille laitteille yhteinen Huawei 4G/Wi-Fi modeemi. Sen ikkuna- lisäantennit nostivat nopeutta oleellisesti.

W10 läppärit silti poikkeavat toisistaan,ero on HDD/SSD riippuva. Iäkäs Android luuri toimii tässä kotiverkossa nopsemmin kuin omalla SIM:illään,joten antenniyhteys lie ratkaisevampi kuin mikään muu?

Joillakin on tietty kuitu käytössä,siitä en sano mitään.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WinLix:


Ei Android ole sen hitaampi kuin muutkaan.


Mikä Android ja Onko jotain lähdettä ?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WinLix:

Sama juttu jos ostaa keskihintaisen Windows läppärin kaupasta jossa on kuitenkin kohtuu tehokas rauta peruskäyttöön. Siihen on yleensä asennettu paljon roskaohjelmia jotka hidastaa käyttöä ellei niitä poista.


Joidenkin ohjelmien käyttö voi hidastaa, tyypillisiä esim jotkin tietoturvaohjelmat.
Usieden ohjelman olemassaolo, mutta se ettei niitä käytetä (suoriteta) ei luulisi kuvaillusti vauhtiin vaikuttavan, kun puhutaan kuitekin kohtuu tehokkaasta laitteesta. Jos käytössä esim. jokin virus yms ohjelmisto joka kyykyttää koneen jatkuvasti tutkiessaan asennetuja ohjelmia niin määrä tuskin nopeuttaa.
Toinen se että jos käytetään kyykyttävää ohjelmaa ja sen vaihtaminen optimoidumpaa, niin vaikutus voi olla tuntuvaa.

Vastaa
arivesa
arivesa

12

Kaikkia koneita hidastaa heti verkkoyhteyden saatuaan piilossa alkavat päivitykset. Androidissa nuo näyttää olevan nopeita,ja aika harvoin.

W10 puolestaan tuottaa uutta tuubaa päivittäin,pyytämättä. Käänsin jo ajat sitten läppäreissä Wi-Fin maksyhteydeyksi, jolloin "turhakkeet" jää jonoon. Koneiden valmistaja ilmoittaa kun virusturva on vanhentunut,ja klikkauksella paikkaa välttämättömän.

Ei todella kiinnosta enää joutua paikkaamaan W-päivitysten aiheuttamia oheisongelmia(blue tai black screen),niistä olen jo riittävän osani kokenut.

Vastaa
WinLix
WinLix

13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user_org:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WinLix:


Ei Android ole sen hitaampi kuin muutkaan.


Mikä Android ja Onko jotain lähdettä ?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WinLix:

Sama juttu jos ostaa keskihintaisen Windows läppärin kaupasta jossa on kuitenkin kohtuu tehokas rauta peruskäyttöön. Siihen on yleensä asennettu paljon roskaohjelmia jotka hidastaa käyttöä ellei niitä poista.


Joidenkin ohjelmien käyttö voi hidastaa, tyypillisiä esim jotkin tietoturvaohjelmat.
Usieden ohjelman olemassaolo, mutta se ettei niitä käytetä (suoriteta) ei luulisi kuvaillusti vauhtiin vaikuttavan, kun puhutaan kuitekin kohtuu tehokkaasta laitteesta. Jos käytössä esim. jokin virus yms ohjelmisto joka kyykyttää koneen jatkuvasti tutkiessaan asennetuja ohjelmia niin määrä tuskin nopeuttaa.
Toinen se että jos käytetään kyykyttävää ohjelmaa ja sen vaihtaminen optimoidumpaa, niin vaikutus voi olla tuntuvaa.

Android 6 versiosta ylöspäin. Eivät ole hidastelleet yhtään tosin luurina ei ole ollut halvin mahdollinen vaan keskihintainen (alle 500). Halvassa luurissa toki tökkivät mutta se ei ole Androidin vika.

Windows markettikoneiden ohjelmat hidastaa käyttöä. Ne kun yleensä tuuppaa päivittymään ja käynnistymään automaattisesti.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WinLix:


Android 6 versiosta ylöspäin. Eivät ole hidastelleet yhtään tosin luurina ei ole ollut halvin mahdollinen vaan keskihintainen (alle 500). Halvassa luurissa toki tökkivät mutta se ei ole Androidin vika.


Tuo vähän eriasia kuin se että onko Android hitaampi kuin mikään muukaan. Jos se Android tökkii halvoissa luureissa, niin olisko osuutta Androidissakin ?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WinLix:


Windows markettikoneiden ohjelmat hidastaa käyttöä. Ne kun yleensä tuuppaa päivittymään ja käynnistymään automaattisesti.


Jos viittaat siihen että päivityksen tekeminen hidastaa muita toimia sen päivityksen aikana, niin se on mahdollista.

Jos siihen suht suorituskykyiseen marketti laitteen mukana on tullut jokin ohjelma joka oikeasti syö resursseja ja ei koe siitä ohjelmasta lisäarvoa, niin ei kannatta sellaista käynnistellä automaattisesti. Jos kyse virusturva niin ne toki syö rerusseja ja ohjelmasta ja kokoonpanon heikot lenkit voi vaikuttaa paljonkin käyttökokemukseen.
Mukana voi tulla jotain muutakin haitallisesti vaikuttavaa, mutta se että on esiasennettuja ohjelmia ei tarkoita että ne olemassaolollaan söisivät kuvaillussa ympäristössä suorituskykyä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.