Väisty iPhone X! Lenovo julkaisee todellisen kehyksettömän puhelimen

11
Puhelinvertailu

Väisty iPhone X! Lenovo julkaisee todellisen kehyksettömän puhelimen
Kiinalainen teknologiayhtiö Lenovo tunnetaan erityisesti tietokoneista, mutta se on valmistanut myös älypuhelimia pitkän aikaa. Motorolan nykyisin omistava Lenovo valmistaa omalla nimelläänkin laitteita, jotka on pääasiassa suunnattu Aasian markkinoille.

Näistä laitteista seuraava tulee ensi kuussa, ja sen on määrä nostaa kehyksettömät kosketusnäytöt uudelle tasolle. Lenovon 5. kesäkuuta esiteltävää laitetta on kiusoiteltu viime aikoina, ja tulossa on paljon iPhone X:ää, ja sitä seuranneita lovinäyttöisiä laitteita, kapeammilla kehyksillä varustettu laite.

Kiinan Pekingissä ensi viikolla esiteltävä laite, joka kantaa nimeä Z5, supistaa reunukset minimiin ja jopa poistaa loven. Niinpä näyttöpinta-ala on pitkälti 90 prosentin paremmalla puolella suhteessa koko etupaneeliin.

Itseasiassa näyttö kattaa peräti 95 prosenttia etupaneelista, joka on ehdottomasti uusi ennätys älypuhelimissa. Esimerkiksi iPhone X:ssä vastaava luku on n. 83% ja Android-valmistajatkaan eivät ole päässeet paljon 85 prosenttia korkeammalle.Muuten tekniikka on valitettavasti tässä vaiheessa vielä pimennossa, joten joudumme odottamaan ensi viikkoon. Todennäköisesti laite ei kuitenkaan virallisesti tule Suomeen, mutta jospa sen jälkipyykkinä syntyy vastaavanlaisia laitteita myös länsimarkkinoille.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 10 – hinta laskenut -47%

Realme 10
149 € CDON
312 € Hobby Hall
371 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 282 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -41%

Honor Magic4 Lite
129 € DNA
221 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 220 €

Oppo Reno10 Pro – hinta laskenut -40%

Oppo Reno10 Pro
600 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 992 €

Kommentit (11)

G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

1

iPhone x:ässä on lovi mm. etukameraa ja muutamaa sensoria varten. Kuten esim kameraa on fyysisesti mahdoton saada näyttöpaneelin alle mitenkään, sitä varten on oltava jotain tilaa tai sitten sitä ei voi olla ollenkaan edessä.

Vastaa
mcmopo
mcmopo

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:

iPhone x:ässä on lovi mm. etukameraa ja muutamaa sensoria varten. Kuten esim kameraa on fyysisesti mahdoton saada näyttöpaneelin alle mitenkään, sitä varten on oltava jotain tilaa tai sitten sitä ei voi olla ollenkaan edessä.

Teknisesti ei ole mikään mahdottomuus saada kameraa näytön alla jos sen laittaa puhelimen sisään. Esim. jonkinlainen esiin nouseva kamera olisi mahdollista toteuttaa yksinkeraisesti ja helposti. Tämä jättäisi vain pari sensoria näytön yläreunaan mikä ei paljon tilaa enään vie.

Mutta itse ihmettelen tätä nykyajan trendiä missä kaikki pitää olla ohutta ja ilman reunoja. Otetaan vaikka esimerkkinä vanha puhelimeni Galaxy S5. Siinä sai näytön päälle kalvon (nykyään meinaa olla vain lasi vaihtoehtona) eikä peruskäytössä tarvinnut mitään suojakuoria. Mutta nykyään tehdää kestävyyden kustannuksella "parempia" puhelimia joissa pitää olla paksut suojakuoret, miksi?

Vastaa
jkij
jkij

3

Sekava lause.
Eikö se ollut niin että Lenovo omistaa Motorolan.
Ei tainnut Motorola ostaa itseään ulos googlesta ja sen jälkeen olisi vielä ostanut Lenovonkin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:

iPhone x:ässä on lovi mm. etukameraa ja muutamaa sensoria varten. Kuten esim kameraa on fyysisesti mahdoton saada näyttöpaneelin alle mitenkään, sitä varten on oltava jotain tilaa tai sitten sitä ei voi olla ollenkaan edessä.


Kamera on teknisesti mahdollista saada ja laittaa näytön alle/taakse.
Allesijoittamisessa jouduttaisiin nykytekniilla tekemään senverran kompromissejä näytön suhteen että tuskin saisi laajaasuosiota. Parempi kompromissi ehkä olisi jättää etukamera pois, ja/tai tehdä liikkuvia komponentteja joilla edestä kuvaaminen onnistuu tarvittaessa. Tosin tuonkin tarpeen voisi toteuttaa niin että tekee laitteesta kaksipuoleisen, eli näyttö myös taakse (joita välillä nähty)

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:


Mutta itse ihmettelen tätä nykyajan trendiä missä kaikki pitää olla ohutta ja ilman reunoja.


Samaa mieltä, käytettävyys uhrataan liianusein, se ihan kiva että on myös ohuita sun muita, mutta se että nämä muotiasiat menee niin vahvana läpi malliston.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:

Mutta nykyään tehdää kestävyyden kustannuksella "parempia" puhelimia joissa pitää olla paksut suojakuoret, miksi?


Suojakuoret tuo lisämyyntiä, no joidenkin mallien mukana tullut myyntipaketissa.
Suojakuorissa on myöslisäarvoa, eli kun ei ole "liimattu" sellaista laitteeseen, niin käyttäjät voivat valita omienmieltymysten mukaisia.

Minulla ei mitään sitä vastaa että laitteen pinnoista mahdollisimman suuriosa olisi näyttöä, siitä voisi olla ihan kunnon lisäarvoa, jos se tehdään ilman muita liiansuuria käytettävyys menetyksiä. Joissain malleissa tuo yläreunan tehokas käyttö on ollut ihan onnistunutta.

Mutta harvassa ne mallit joissa alareunassa onnistuttu, moni tarjoaa ns yhdenkäden käyttötiloja, mutta kuinka usein ovat onnistuneet, vakiona harvoin esim Android malleisssa sellaista että alas saisi jätettyä kunnon ei aktiivisen tilan, usein tuppaa olemaan niin että joutuu kurkotteleen yläreunaan ja varomaan alareunaa.

Sivureunojen osalta sama ongelma, joutuu varomaan mutta vaikka softat kehittyneet, mutta joutuu myös käyttään.

Vastaa
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

5

Lainaus:

Kamera on teknisesti mahdollista saada ja laittaa näytön alle/taakse.

Haluaisin kovasti kuulla, että miten kameran päälle saat asetettua näytön siten että se myös peittää kameran kuvalla eikä jätä mitään tyhjiä aukkoja minnekkään, koska nimenomaan tätä kokoajan hain. Voisitko selittää? Taitaa mennä alien teknologian puolelle...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:


Haluaisin kovasti kuulla, että miten kameran päälle saat asetettua näytön siten että se myös peittää kameran kuvalla eikä jätä mitään tyhjiä aukkoja minnekkään, koska nimenomaan tätä kokoajan hain. Voisitko selittää? Taitaa mennä alien teknologian puolelle...

LCD näyttöllä pystyisi periaatteessa tekemään, mutta silloin joutuisi tinkimään näytön kuvanlaadusta (vs se mitä nykyluureissa) ja kameraa käytettäessä ei voitaisi käyttää kameren aukon peittäviä pikseleitä (se tuskin useinkaan ongelma) , ja tuskin se näyttö kameran edessä sitä kameran kuvanlaatuakaan parantaisi. En ajatellut että tuollaista jokutaho alkoisi väsäämään. Liikaa kompromissejä ilman mahtavaa hyötyä , tai no mistä tietää.

Vastaa
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user_org:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:


Haluaisin kovasti kuulla, että miten kameran päälle saat asetettua näytön siten että se myös peittää kameran kuvalla eikä jätä mitään tyhjiä aukkoja minnekkään, koska nimenomaan tätä kokoajan hain. Voisitko selittää? Taitaa mennä alien teknologian puolelle...

LCD näyttöllä pystyisi periaatteessa tekemään, mutta silloin joutuisi tinkimään näytön kuvanlaadusta (vs se mitä nykyluureissa) ja kameraa käytettäessä ei voitaisi käyttää kameren aukon peittäviä pikseleitä (se tuskin useinkaan ongelma) , ja tuskin se näyttö kameran edessä sitä kameran kuvanlaatuakaan parantaisi. En ajatellut että tuollaista jokutaho alkoisi väsäämään. Liikaa kompromissejä ilman mahtavaa hyötyä , tai no mistä tietää.

Eli laadultaan tarpeeksi hyvää ja soveltuvaa teknologiaa ei yksinkertaisesti vielä ole olemassa :)

Vastaa
Mikki65
Mikki65

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:

iPhone x:ässä on lovi mm. etukameraa ja muutamaa sensoria varten. Kuten esim kameraa on fyysisesti mahdoton saada näyttöpaneelin alle mitenkään, sitä varten on oltava jotain tilaa tai sitten sitä ei voi olla ollenkaan edessä.

Teknisesti ei ole mikään mahdottomuus saada kameraa näytön alla jos sen laittaa puhelimen sisään. Esim. jonkinlainen esiin nouseva kamera olisi mahdollista toteuttaa yksinkeraisesti ja helposti. Tämä jättäisi vain pari sensoria näytön yläreunaan mikä ei paljon tilaa enään vie.

Mutta itse ihmettelen tätä nykyajan trendiä missä kaikki pitää olla ohutta ja ilman reunoja. Otetaan vaikka esimerkkinä vanha puhelimeni Galaxy S5. Siinä sai näytön päälle kalvon (nykyään meinaa olla vain lasi vaihtoehtona) eikä peruskäytössä tarvinnut mitään suojakuoria. Mutta nykyään tehdää kestävyyden kustannuksella "parempia" puhelimia joissa pitää olla paksut suojakuoret, miksi?

Opetelkaa nyt jo viimein suomea. Sellaista sanaa kuin "enään" ei ole olemassakaan. Se sana on "enää".

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:

:)


Olisin iloinen jos tuollaista voisi tehdä ilman kompromissejä, ja pettynnyt että haasteensa.

Ja en nyt suoraan väittänyt ettei tuollaista voisi tulla markkinoille puhelimissa.

En pidä sitä suurena ongelmana että kameraa käyttäessä olisi näytöstä muutama pikseli poiskäytöstä, sen voi tehdä osaksi käyttöliittymää.

Vastaa
Siggy
Siggy

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jkij:

Sekava lause.
Eikö se ollut niin että Lenovo omistaa Motorolan.
Ei tainnut Motorola ostaa itseään ulos googlesta ja sen jälkeen olisi vielä ostanut Lenovonkin.

Todellakin Lenovo omistaa Motorolan. Typo korjattu.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

11

Lainaus:

joka kantaa nimeä Z5, supistaa reunukset minimiin ja jopa poistaa loven.... Itseasiassa näyttö kattaa peräti 95 prosenttia etupaneelista,


Z5 taisi mennä aika lähelle, lovi ei pieni, vaan iso, pinta-ala suhdekkin reilusti pienemmäksi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.