Varastiko Apple erään start upin logon?

3
Manu Pitkänen

Varastiko Apple erään start upin logon?
Apple esitteli alkuviikolla iOS 12:n ja sen sisältämät uudet ominaisuudet. Samassa yhteydessä Apple esitteli Siri Shortcuts -nimisen sovelluksen, jonka avulla voi automatisoida tiettyjä usein käytettyjä tehtäviä, jolloin samojen askareiden manuaaliseen tekemiseen ei mene turhaan aikaa.

WWDC:n avajaisesityksessä Siri Shortcutsia visualisoitiin näyttävällä logolla, joka on pienen Shift-teknologiayrityksen mukaan varastettu heiltä. Tai jos ei nyt suoranaisesti varastettu, niin ainakin sen muotokieli on samankaltainen. Shift kokee Applen loukanneen sen immateriaalioikeuksia siinä määrin, että yhtiö vaatii 200 000 dollarin korvausta. Rahasumma vastaa niitä kuluja, jotka syntyvät yhtiön brändin uudistamisesta.

Logoissa voidaan nähdä samankaltaisuuksia, mutta visuaalinen ilme kuitenkin poikkea siinä määrin, että sekaantumisen vaaraa tuskin on. Voikin olla, että Shift näki tässä tilaisuuden hankkia mediahuomiota itselleen ja näkyvyyttä yhtiölle. Kovin moni tuskin on aiemmin kuullutkaan Shift-nimisestä yhtiöstä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (3)

mcmopo
mcmopo

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jkij:

Aple on varastanut kaiken.
Ei yhtään omaa innovaatiota ikinä.

Ei se nyt ihan kaikkea ole varastanut. Suurimman osan se nykyään ostaa. Aika moni pienempi firma on hävitetty innovaatioidensa kanssa kun applen kassa on laulanut. Tiedä sitten onko tämä hyvä vai huono juttu kun moni asia olisi jäänyt historiaan jos apple ei olisi niitä esille nostanut. Siinä olen kyllä samaa mieltä että apple on varastanut... ja paljon.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

3

Tässä kyllä haisee julkisuuden ostaminen. Startup, josta kukaan ei ole kuullutkaan uhkailee täysin tekaistulla oikeusjutulla. Onnea vaan siihen blockchain-bisnekseen, mutta lapsikin näkee, että logot ovat täysin erilaiset.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.