Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple Watchin painikkeet katoamassa? Mutta sitä ennen luvassa uusia nappuloita

1
Manu Pitkänen

Apple Watchin painikkeet katoamassa? Mutta sitä ennen luvassa uusia nappuloita
Mekaanisista painikkeista ei oikein pidetä Applen suunnitteluosastolla. Vaikka ne antavat erinomaisen tuntuman, niin niillä on useita heikkouksia elektronisissa laitteissa. Fast Companyn mukaan Apple aikoisi muuttaa Watch-älykellon painikkeet kosketusherkiksi, jolloin niitä ei tarvitsisi eikä edes voisi painaa.

Mekaanisten painikkeiden heikkous on niiden vaatima tila hyvin pieniksi ahdatuissa laitteissa, mikä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että laitteeseen voidaan mahduttaa pienempi akku. Pienempi akku taas tarkoittaa pienempää akkukestoa, mikä harvoin on laitteen käyttäjien toivoma piirre. Lisäksi mekaaniset painikkeet sisältävät aukkoja, joita on hankala pitää vesi- ja pölytiiviinä.

Fast Companyn mukaan tulevassa Apple Watchissa olisi esimerkiksi kruunu, jota ei voisi lainkaan painaa. Sen sijaan kruunua voi hellästi koskettaa. Lisäksi kelloon saattaa olla tulossa muitakin kosketusalueita / painikkeita, joita voitaisiin hyödyntää biometrisessa mittauksessa. Esimerkiksi sydämen rytmiä voitaisiin seurata usean painikkeen mahdollistaman usean kosketuspinnan kautta.Sivuston lähteiden mukaan Applen teollisen muotoilun yksikön tavoitteena on kuitenkin kehittää kello, jossa ei olisi lainkaan painikkeita. Tähän samaan tavoitteeseen on pyritty esimerkiksi iPhone X:n kohdalla.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

mcmopo
mcmopo

1

Lainaus:

mikä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että laitteeseen voidaan mahduttaa pienempi akku.

Milloinkas jostain saatu tila on mennyt akkuun? Eiköhän laitteista tehdä pienempia jopa käytettävyyden kustannuksella.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.