Totta vai tarua? Apple saattaa muuttaa taas iPhonen latausporttia

1
Manu Pitkänen

Totta vai tarua? Apple saattaa muuttaa taas iPhonen latausporttia
Apple on tunnettu siitä, ettei sille kelpaa muiden käyttämät teknologiat tai yleiset standardit, vaan se käyttää mieluummin omia ratkaisuja. Hyvä esimerkki tästä on iPhoneissa käytetyt portit.

Taiwanilaisen Digitimes-verkkojulkaisun mukaan Apple olisi kuitenkin valmis hylkäämään nykyisen Lightning-portin ja siirtymään mobiililaitteissaan USB-C-porttiin. Selkeää järkevää syytä porttimuutokselle ei jutussa anneta, mutta USB-C:ssä pitäisi olla selkeä tekninen etu jotta Applen olisi järkevää vaihtaa porttia.

Lightning-portti sisältää jo nyt kaikki USB-C:n keskeisimmät ominaisuudet, kuten mahdollisuuden laittaa liitin porttiin kummin päin tahansa. USB-C on kuitenkin leveämpi kuin Lightning, joten tässä mielessä muutos olisi hyppäys taaksepäin.

Piiritoimittajien kertomuksiin perustuvaa juttua ei kuitenkaan kannata ottaa liian tosissaan, koska Applella ei ole välttämättä mitään pakottavaa syytä kertoa todellisia motiivejaan tilauksille. Voikin olla, että Apple on yksinkertaisesti muuttamassa iPhonen ja iPadin laturikaapelin USB-pään USB-C:hen.Digitimesin mukaan porttimuutos koittaisi vuonna 2019.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -44%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
820 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 797 €

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Sony Xperia 1 III – hinta laskenut -38%

Sony Xperia 1 III
649 € Teleoutlet
899 € Hobby Hall
1047 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1047 €

Sony Xperia 10 III – hinta laskenut -37%

Sony Xperia 10 III
249 € Teleoutlet
398 € Gigantti
449 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (1)

WinLix
WinLix

1

Toivottavasti Apple tulisi näissää järkiinsä eli tekisi laitteen liitännät standardin mukaisesti niin ettei tarvitse ostaa juuri niihin suunniteltuja laitteita vaan kävisi muidenkin merkkisten puhelinten.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.