Banaanipuhelimen ennakkomyynti alkoi Suomessa

1
Manu Pitkänen

Banaanipuhelimen ennakkomyynti alkoi Suomessa
Suomalainen HMD Global on aloittanut banaanipuhelimen eli Nokia 8110:n uusintapainoksen ennakkomyynnin. MWC-messuilla julkistettu puhelin maksaa vain 79 euroa ja se tulee saataville 16. heinäkuuta.

Lempinimen juuria ei tarvitse kauaa ihmetellä, sillä Nokia 8110 on muotoiltu kaarevaksi. Sen lisäksi puhelimen näppäimistöllä on alaspäin liukuva suoja, joka entisestään korostaa pitkää ja kaarevaa designia. Uusi Nokia 8110 tukee 4G-yhteyttä, joten pieneltä 2,4 tuuman näytöltä luonnistuu pelkistetyssä muodossa Google Mapsin ja Facebookin selaaminen. Nokia 8110 4G:n matkapuhelinyhteyden voi jakaa esimerkiksi tietokoneelle Wi-Fi Hotspotin ansiosta.

Polykarbonaattisen kuoren sisältä löytyy 2 megapikselin kamera (LED-salamalla), Qualcommin Snapdragon 205 -järjestelmäpiiri, 512 megatavua käyttömuistia ja 4 gigatavua tallennustilaa. Ohjelmistona on KaiOS-käyttöjärjestlemä.Vuosi sitten julkaistu Nokia 3310:n uusintapainos on ollut todellinen hitti ympäri maailman, joten Nokia 8110:n suhteen odotukset ovat niin ikään korkealla.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (1)

etrade
etrade

1

Millä ohjelmointikielelellä te ohjelmoitte sovelluksia tuohon KaiOS käyttöjärjestelmään, vai onko kaikki sovellukset Nokia HMD:n itse ohjelmoimia?

Hotspot on ensisijaisen tärkeä, mutta tarvis Protonmail ja Tutanota sähköposti sovellukset.

8110 oli aikoinaan eka oma uusi puhelin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.