Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google kiinnostui uuden banaanipuhelimen käyttöjärjestelmästä

Manu Pitkänen

Google kiinnostui uuden banaanipuhelimen käyttöjärjestelmästä
Google on sijoittanut 22 miljoonaa dollaria KaiOS-nimiseen ohjelmistoyritykseen. Kalifornialainen KaiOS kehittää samaa nimeä kantavaa käyttöjärjestelmää, jota hyödynnetään esimerkiksi HMD Globalin uudessa Nokia 8110:ssä eli niin sanotussa banaanipuhelimessa.

Internetjätti ei tehnyt sijoitusta tietenkään ilman suurempaa strategista motivaatiota, vaan sijoituksen vastineeksi KaiOS integroi Googlen verkkopalvelut osaksi käyttöjärjestelmää. HMD Global on markkinoinut peruspuhelimeksi luokiteltavan Nokia 8110 sisältävän Googlen palvelut, joten yhteistyö on ollut jo pidemmän aikaa tekeillä.

KaiOS:n kehitys lähti liikkeelle Mozillan kuoppaamasta Firefox OS:stä. Käyttöjärjestelmän perustuu HTML5-sovelluksiin, joten periaatteessa alustalle on olemassa laaja ekosysteemi jo valmiiksi. Lisäksi HTML5


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.