Spotify karsii kaiken ylimääräisen – Testaa reippaasti kevennettyä sovellusta

1
Manu Pitkänen

Spotify karsii kaiken ylimääräisen – Testaa reippaasti kevennettyä sovellusta
Google on lisännyt Androidin houkuttelevuutta tekemällä siitä uuden Go-version, jossa ominaisuuksia on karsittu tallennustilan ja resurssien säästämiseksi. Samalla käyttöjärjestelmän mukana tulevista palveluistakin on tehty kevennetyt versiot.

Hakukonejätin tapaan Spotifykin näkee kehitysmaissa hyödyntämätöntä potentiaalia, sillä suoratoistojätti testaa valikoiduilla markkina-alueilla uutta Spotify Lite -sovellusta. Androidille julkaistun ohjelman latauskoko on vain 15 megatavua, kun varsinaisen Spotifyn Android-sovellus kuluttaa kaistaa jopa 100 megatavun edestä.

Samalla on kuitenkin menetetty useita keskeisiä ominaisuuksia, kuten offline-kuuntelu, korkean laadun äänentoisto sekä Spotify Connect -tuki. Käyttäjä ei voi myöskään valita mitä musiikkia hän kuuntelee, eikä soittolistojakaan voi soittaa. Käyttäjä joutuu tyytymään pelkkään shuffle-toistoon. Spotify Liten käyttäjtä voivat kuitenkin määritellä sovelluksesta käsin kuinka paljon dataa kuukaudessa käytetään musiikin suoratoistoon.Googlen ja Spotifyn lisäksi Lite-versiot omista palveluistaan on julkaissut Facebook, Instagram ja Uber.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (1)

Nikotiko
Nikotiko

1

Siis tuostako on poistettu vapaavalintaisen kappaleen kuuntelu myös Premium-käyttäjiltä? Jos on näin niin poistuu myös tarve keneltäkään tuon sovelluksen käyttäjältä ostaa premium.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.