Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä

1
Manu Pitkänen

Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä älypuhelimissa laajalti käytetylle Gorilla Glass 5:lle.

Corningin mukaan uusi Gorilla Glass 6 -lasi on edeltäjäänsä nähden jopa kaksi kertaa kestävämpi. Väittämä perustuu pudotustesteihin, joiden mukaan lasi selviytyi 15 pudotuskerrasta ehjänä (pudotuskorkeus oli 1 metri). Kestävyyden taustalla on Corningin mukaan täysin uusi lasikomposiittimateriaali.

Gorilla Glass 6:n käyttöä testataan parhaillaan ja Corning uskoo sen asiakkaiden tuovan sitä hyödyntäviä tuotteita markkinoille jo seuraavien kuukausien aikana.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (1)

WinLix
WinLix

1

Paras suoja on sellainen magneettiläpällä varustettu suojakotelo. Se estää tehokkaasti näytön rikkoutumisen mikäli magneetti ei ole "made in china" eli luokkaa tehoton.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.