Apple menetti paikan kakkosena – Huawei myy jo enemmän puhelimia

4
Manu Pitkänen

Apple menetti paikan kakkosena – Huawei myy jo enemmän puhelimia
Huaweista on tullut maailman toisiksi suurin älypuhelintoimittaja. Kiinalaisyhtiö on ohittanut paikkaa pitkään hallinneen Applen selvällä marginaalilla: Huawei toimitti markkinatutkimusyhtiö IDC:n mukaan huhti-kesäkuussa 54,2 miljoonaa puhelinta, kun Apple ylsi "vain" 41,3 miljoonaan laitteeseen.

Huawein markkinaosuus maailmanlaajuisessa älypuhelinmarkkinassa on kasvanut vuoden aikana peräti 40 prosenttia ja se hallitsee nyt 15,8 prosentin osuutta älypuhelinkaupasta. Markkinajohtaja Samsung toimitti toisella kvartaalilla 71,5 miljoonaa älypuhelinta ja hallitsi 20,9 prosentin osuutta. Korealaisyhtiön markkinaosuus putosi 10 prosentilla, mihin osasyyllinen saattaa olla Galaxy S9:n verkkaisesti käynyt kauppa.

Vaikka Apple menettikin paikkansa markkinakakkosena, mitä se on pitänyt hallussaan vuoden 2010 keväästä lähtien, ei se ole yhtiön kannalta erityisen hälyyttävää. Kuten juuri julkaistusta osavuosituloksesta voitiin lukea, on Applen puhelinmyynnin keskihinta noussut reippaasti. Huawein malliston hintahaitari on sen sijaan paljon leveämpi, joten volyymienkin tulee olla suuremmat.Samsungin, Huawein ja Applen lisäksi top 5:een mahtuivat kiinalaiset Xiaomi ja Oppo, jotka molemmat toimittivat markkinoille neljänneksen aikana noin 30 miljoonaa älypuhelinta. Xiaomin markkinaosuus on kasvanut vuoden aikaan 48,8 prosenttia, joten voi hyvin olla, että Xiaomikin ohittaa Applen tulevien kvartaalien aikana.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno10 – hinta laskenut -40%

Oppo Reno10
199 € DNA
460 € CDON
610 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 329 €

Realme C30s – hinta laskenut -37%

Realme C30s
65 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 103 €

Realme C30 – hinta laskenut -14%

Realme C30
85 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Oppo A79 – hinta laskenut -14%

Oppo A79
184 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 214 €

Kommentit (4)

FRL
FRL

1

Xiaomi on aloittanut laajentumisen Kiinan ulkopuolelle ja luultavasti Q1/19 se on applen ohittanut. Jos Oppo lähtee myös Kiinan ulkopuolella, se ohittanee applen 2020... uskon että tullipelleily tekee applen kiinan myynnille hallaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sivustaseurannut (vahvistamaton)

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti extralow:

No, ei se haittaa, ei se määrä ole tärkeä, vaan laatu ja voitto.

Eli se on sinulle tärkeää, että yritys rikastuu sinun rahoilla. Myydään 200e puhelin 1000e ja kansa hurraa ja on ylpeitä, kun heitä huijattiin. Toivottavasti olet edes Applen osakkeenomistaja.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti FRL:

Jos Oppo lähtee myös Kiinan ulkopuolella, se ohittanee applen 2020...


Konserni myy muilla merkeillä Kiinan ulkopuolelle, mutta monesti tilastoissa ei ynnätä koko konsernin määriä. ja julkisissa suppeista tilastoista ei yleensä kerrota kun muutama suurin, jolloin niiden perusteella vaikea lukijan ynnätä mihin väliin menisi, mahdollisesti välillä on yhteenlaskettuna kakkosen nurkilla pyörinyt.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.