Applen toimitusjohtaja biljoonan dollarin ylityksestä: Asiakas on tärkein

Manu Pitkänen

Applen toimitusjohtaja biljoonan dollarin ylityksestä: Asiakas on tärkein
Uutisoimme eilen Applen markkina-arvon kohoamisesta yli biljoonaan dollariin. Pörssin sulkeuduttua Applen osakkeen arvo oli 207,39 dollaria eli sijoittajat arvostivat yhtiön yli biljoonan arvoiseksi.

Osakkeen arvon nousu oli siinä määrin iso merkkipaalu Applen johdollekin, että toimitusjohtaja Tim Cook kommentoi seikkaa yhtiön työntekijöille lähetetyssä sähköpostiviestissä. Cookin mukaan yrityksen sisällä on syytä olla tyytyväisiä saavutuksesta, mutta hänestä se on kuitenkin vain toissijainen menestyksen mitta. Oleellisempaa on keskittyä Cookin mukaan asiakkaisiin, tuotteisiin ja innovointiin, mikä lopulta tuottaa hyviä talouslukujakin. Vielä vuonna 1997 Apple oli lähellä konkurssiin ajautumista.

Sähköpostin loppupuolella Cook muistuttaa yrityksen arvoista, jotka ovat peräisin Applen perustajalta, Steve Jobsilta. Koko sähköposti on luettavissa alta.Team,

Today Apple passed a significant milestone. At our closing share price of $207.39, the stock market now values Apple at more than $1 trillion. While we have much to be proud of in this achievement, it's not the most important measure of our success. Financial returns are simply the result of Apple's innovation, putting our products and customers first, and always staying true to our values.

It's you, our team, that makes Apple great and our success is due to your hard work, dedication, and passion. I am deeply humbled by what you do, and it's the privilege of a lifetime to work alongside you. I want to thank you from the bottom of my heart for all the late hours and extra trips, all the times you refuse to settle for anything less than excellence in our work together.

Let's take this moment to thank our customers, our suppliers and business partners, the Apple developer community, our coworkers, and all those who came before us at this remarkable company.

Steve founded Apple on the belief that the power of human creativity can solve even the biggest challenges – and that the people who are crazy enough to think that they can change the world are the ones who do. In today's world, our mission is more important than ever. Our products not only create moments of surprise and delight, they empower people all around the globe to enrich their lives and the lives of others.

Just as Steve always did in moments like this, we should all look forward to Apple's bright future and the great work we'll do together.

Tim

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.