Huawei mokailee – Esittää järkkärillä otettuja kuvia älypuhelimen kuvina

1
Manu Pitkänen

Huawei mokailee – Esittää järkkärillä otettuja kuvia älypuhelimen kuvina
Nokian markkinointi kompasteli pahemman kerran vuoden 2012 syksyllä esitellyn Lumia 920 kohdalla, kun yhtiö väitti esittävänsä puhelimella kuvattua videomateriaalia. Näytteen kerrottiin kuvastavan Lumia 920:n optisen kuvanvakaimen suorituskykyä, mutta todellisuudessa video oli kuvattu ammattikameralla pakettiautoon asennetulta alustalta.

Huawei on kompastellut markkinoinnin kanssa yhtälailla ja yhtiö itse asiassa jäi kiinni väärien mielikuvien luomisesta Nova 3 -puhelimen arabiankielisen mainosvideon kohdalla. Videolla nähdään pariskunta ottamassa selfieitä erilaisissa tilanteissa. Videopätkän jälkeen tilanne jäätyy pariskunnan ottamaan kuvaan, jonka annetaan ymmärtää olevan Huawein tekoälypohjaisen kameran tuotos.

Todellisuudessa kuvat eivät kuvasta kameran kykyjä, vaan kuvat on otettu järjestelmäkameralla. Tämä tuli ilmi videoilla näyttelevän Sarah Elshamyn julkaisemasta Instagram-kuvasta, jossa hän poseeraa videolla nähtävässä tilanteessa järjestelmäkameralle.Huawei on aiemmin esitellyt P9-älypuhelimella otettuja kuvia Google+-palvelussa, mutta ne osoittautuivat EXIF-datan ansiosta itse asiassa Canon EOS 5D Mark III -kameralla kuvatuksi.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
Sailfish X (vahvistamaton)

1

Ettei olis No.. Microsoftin jalanjälkillä. Vai vieläkö joku muistaa OIS:n?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.