Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tiesitkö? Puhelimien isot näytöt saavat sinut toimimaan yllättävällä tavalla

3
Manu Pitkänen

Tiesitkö? Puhelimien isot näytöt saavat sinut toimimaan yllättävällä tavalla
Vielä vuosikymmenen alussa puhelimien isoille, yli viisituumaisille näytöille naureskeltiin avoimesti ja ihmeteltiin kuka haluaa tunkea suurta mohloa taskuunsa. Nyt ne ovat enemmänkin normi kuin poikkeus. Puhelinvalmistajilla on hyvä syy yrittää kasvattaa näytön kokoa suuremmaksi.

Tutkimusyhtiö Kantarin mukaan isonäyttöisten puhelimien omistajat nimittäin lataavat laitteisiinsa selvästi enemmän sovelluksia, minkä lisäksi he myös pelaavat ja katsovat videoita enemmän kuin pieninäyttöisten puhelimien omistajat. Tällainen ero kulutuskäyttäytymisprofiileissa on selkeä kannustin siirtyä isoihin näyttöihin Applen kaltaiselle yhtiölle, joka omistaa iPhonien sovelluskaupan ja sen palveluliiketoiminta hyötyy isonäyttöisemmistä laitteista.

Lyhyesti sanottuna mitä isompi näyttö, sitä paremmin käyttäjä saadaan koukutettua ja käyttämään laitetta enemmän. Apple on parin vuoden ajan korostanut palveluliiketoimintansa tärkeyttä ja se onkin kasvanut hurjaa vauhtia. Tänä syksynä Apple julkaisee toistaiseksi kookkaimmat iPhonet, joten mikäli Kantarin tulkita pitää paikkansa, voidaan App Store -latausten kasvavan taas tänä jouluna uuteen ennätykseen.Apple aikoo muutoinkin panostaa palveluliiketoimintaansa. Esimerkiksi Apple News -uutislukijan sisältöä uudistetaan ja lisäksi Apple investoi uusiin ohjelmatuotantoihin jatkuvasti enemmän.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

oxygenol
oxygenol

1

Valhetta koko uutinen. Keski-ikää lähestyvät kaipaavat pieniä puhelimia jotka ovat selkeitä käyttää ja ovat pieniä taskussa. Nuoret ovat aivan eri asia.

Vastaa
karmakameli
karmakameli

2

Mä ainakin käytän niitä pieniä, joita onneksi vielä joku tekee, vaikka pienempiäkin tehopuhelimia voisi tehdä. Kuka kumma niitä suuria mohloja haluaa tunkea taskuihinsa? Usein nykyään näkee kuinka puhelimen takakanteen on liimattu jonkinlainen möykky, joka vissiin helpottaa mohlon pitämistä kädessä. Pienemmän kanssa moista ongelmaa ei olisi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti oxygenol:

Valhetta koko uutinen. Keski-ikää lähestyvät kaipaavat pieniä puhelimia jotka ovat selkeitä käyttää ja ovat pieniä taskussa. Nuoret ovat aivan eri asia.

Miten uutisessa otettiin kantaa vanhenemiseen ? vanheneminen voisi lisätä halua hankkia isompi näyttö jo ihan sen takia että siitä näkevät enemmän, tai siis voivat kasvattaa fonttia ilman että tarvii tinkikä sisällön kerralla näkyvästä määrästä, myös käyttöliittymä voi olla isompi, eli helpompi käyttää, jos lähinäkö tai jopa osumis ongelmia oikeisiin näppäimiin (esim isompi näppis), luonollisesti jos haluaa katsella liikkuvaa kuvaa, niin ikänäkö voi ohjata isompien näyttöjen äärelle.

Mutta uutisen tulkinta, onko syy isompi näyttö, vai onko syynä se että isompinäyttöset tuppaavat olemaan ne suorityskyisemmät ja tai pidemmät toiminta-ajat, mikä siis ohjaa valintoja isompinäyttöisiin malleihin.

Ja onko se edes yllättävää ?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.