Nokia löi Yhdysvalloissa läpi? 5G-verkko laajenee vauhdilla

Manu Pitkänen

Nokia löi Yhdysvalloissa läpi? 5G-verkko laajenee vauhdilla
Yhdysvaltojen suurimpiin teleoperaattoreihin lukeutuva AT&T ilmoitti tällä viikolla laajentavansa 5G-verkkonsa kattavuutta viiteen uuteen kaupunkiin. Lisäksi operaattori kertoi rakentavana verkkonsa Ericssonin, Samsungin ja Nokian laitteistojen avulla. Aiemmin T-Mobile kertoi rakentavansa 5G-verkkonsa Nokian tukiasemilla.

Nokia on muutoinkin onnistunut lyömään läpi Yhdysvaltojen matkapuhelinverkkomarkkinoilla, sillä T-Mobilen omistukseen kuuluva Sprint demosi Los Angelesin MWC-messuilla Nokian kanssa kehitettyä massiivista MIMO-verkkoteknologiaa. Sprint ja Verizon ovat myös nimenneet Nokian yhdeksi 5G-verkkonsa tukiasematoimittajaksi.

Nokian kilpailueduksi voidaan lukea eurooppalainen osaaminen, sillä nykyisessä ilmapiirissä yhdysvaltalaisilla operaattoreilla on syynsä jättää tilaamatta tukiasemat kiinalaisilta toimittajilta (esim Huawei ja ZTE).

Yhdysvalloissa 5G-verkon rakentaminen etenee nopealla tahdilla. AT&T ilmoitti aiemmin rakentavansa 5G-verkon tänä vuonna Atlantaan, Charlotteen, Dallasiin, Indianapolikseen, Oklahoma Cityyn, Raleigh'in ja Wacoon. Nyt julkistetulla listalla näkyvät myös Houston, Jacksonville, Louisville, New Orleans ja San Antonio. Ensi vuoden alussa 5G-verkko laajenee Las Vegasiin, Los Angelesiin, Nashvilleen, Orlandoon, San Diegoon, San Franciscoon ja San Joseen.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -33%

Samsung Galaxy S10e
499 € CDON
669 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 742 €

Realme 9 Pro – hinta laskenut -23%

Realme 9 Pro
169 € Elisa
169 € DNA
199 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 219 €

Nokia X20 – hinta laskenut -23%

Nokia X20
231 € Kärkkäinen
299 € Elisa
299 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Sony Xperia 10 IV – hinta laskenut -19%

Sony Xperia 10 IV
329 € Proshop
399 € Hobby Hall
447 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 489 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.