Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia löi Yhdysvalloissa läpi? 5G-verkko laajenee vauhdilla

Manu Pitkänen

Nokia löi Yhdysvalloissa läpi? 5G-verkko laajenee vauhdilla
Yhdysvaltojen suurimpiin teleoperaattoreihin lukeutuva AT&T ilmoitti tällä viikolla laajentavansa 5G-verkkonsa kattavuutta viiteen uuteen kaupunkiin. Lisäksi operaattori kertoi rakentavana verkkonsa Ericssonin, Samsungin ja Nokian laitteistojen avulla. Aiemmin T-Mobile kertoi rakentavansa 5G-verkkonsa Nokian tukiasemilla.

Nokia on muutoinkin onnistunut lyömään läpi Yhdysvaltojen matkapuhelinverkkomarkkinoilla, sillä T-Mobilen omistukseen kuuluva Sprint demosi Los Angelesin MWC-messuilla Nokian kanssa kehitettyä massiivista MIMO-verkkoteknologiaa. Sprint ja Verizon ovat myös nimenneet Nokian yhdeksi 5G-verkkonsa tukiasematoimittajaksi.

Nokian kilpailueduksi voidaan lukea eurooppalainen osaaminen, sillä nykyisessä ilmapiirissä yhdysvaltalaisilla operaattoreilla on syynsä jättää tilaamatta tukiasemat kiinalaisilta toimittajilta (esim Huawei ja ZTE).

Yhdysvalloissa 5G-verkon rakentaminen etenee nopealla tahdilla. AT&T ilmoitti aiemmin rakentavansa 5G-verkon tänä vuonna Atlantaan, Charlotteen, Dallasiin, Indianapolikseen, Oklahoma Cityyn, Raleigh'in ja Wacoon. Nyt julkistetulla listalla näkyvät myös Houston, Jacksonville, Louisville, New Orleans ja San Antonio. Ensi vuoden alussa 5G-verkko laajenee Las Vegasiin, Los Angelesiin, Nashvilleen, Orlandoon, San Diegoon, San Franciscoon ja San Joseen.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.