Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google valittaa EU:n jättisakoista

Manu Pitkänen

Google valittaa EU:n jättisakoista
Euroopan komissio tutki pitkään ja hartaasti Googlen toimintaa mobiilikäyttöjärjestelmämarkkinoilla ja totesi hakukonejätin rajoittavan kilpailua laittomalla tavalla. Komissio lätkäisi Googlelle 4,34 miljardin euron sakot. Google aikoo valittaa Financial Timesin mukaan sakoista.

Valittaminen ei tullut ehkä kenellekään uutisena, sillä komission päätöksen noudattaminen horjuttaisi voimakkaasti Googlen liiketoimintamallia. Käytännössä Google rikkonut lakia vaatimalla operaattoreita ja laitevalmistajia lisäämään puhelimiin Googlen kehittämien palveluiden sovellukset. Lisäksi Google on estänyt kilpailevien käyttöjärjestelmien käytön.

Laitevalmistajat eivät ole esimerkiksi voineet korvata Google Play -sovelluskauppaa kolmannen osapuolen kehittämällä Android-sovellusten sovelluskaupalla.EU asetti Googlelle aiemmin jo 2,4 miljardin sakot, koska yhtiö ohjasi hakupalvelun käyttäjiä omaan verkkokauppapalveluun vastoin kilpailulainsäädäntöä.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.