Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

EU asetti puheluille ja tekstareille hintakaton

1
Manu Pitkänen

EU asetti puheluille ja tekstareille hintakaton
Vuonna 2017 EU:ssa otettiin käyttöön uusi Roam Like At Home -periaate, joka käytännössä lopetti verkkovierailumaksut EU:n sisäisessä viestinnässä. Operaattorit eivät saisi periä siis lisämaksua ulkomailla (mutta EU/ETA-alueen sisällä) tapahtuvasta kohtuullisesta ja ajoittaisesta viestinnästä.

Nyt parlamentissa on äänestetty uudesta hintakatosta, joka asettaa raamit operaattoreiden hinnoittelulle. Parlamentin hyväksymän ehdotuksen mukaan operaattorit eivät saa periä EU:n sisäisistä puheluista yli 19 senttiä minuutilta. Tekstiviestien osalta hintakatto on kuusi senttiä kappaleelta. Hintakatot tulevat voimaan 15. toukokuuta 2019.

Kuluttajalle määrättiin myös oikeus säilyttää oma puhelinnumero kuukausi liittymäsopimuksen loppumisen jälkeen. Operaattoreiden on myös hyvitettävä käyttämättömän prepaid-liittymään ladattu raha sopimuksen lopettamisen yhteydessä.Parlamentti myös vaatii jäsenmaita valmistautumaan 5G:hen. Jäsenmaiden tulee vuoteen 2020 mennessä valmistella tarvittavat taajuudet uuden matkapuhelinverkkoteknologian käyttöön.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (1)

avthein
avthein

1

Puhelinlasku pompsahtikin oikein kunnolla moninkertaiseksi ilmeisimmin tuon vuoksi. Eli matkustavien puhelinlaskut maksatetaan nyt muilla ja niillä joilla ei pahemmin ole varaa matkustella edes kotimaassaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.