Google laajentaa virtuaalioperaattoritoimintaa: Project Fi on nyt Google Fi

Matti Robinson

Google laajentaa virtuaalioperaattoritoimintaa: Project Fi on nyt Google Fi
Googlen 2015 lanseeraama projekti, jolla yhtiö pyrki yksinkertaistamaan operaattorin asiakkaana olemista Yhdysvalloissa, on edennyt uuteen vaiheeseen.

Aiemmin Project Fi -nimellä tunnettu sivuprojekti on nyt uudelleennimetty Google Fi:ksi. Google Fi on edelleen sama virtuaalioperaattori, joka tarjoaa mobiililiittymiä helposti ymmärrettävässä muodossa ja yhdysvaltalaisittain kohtuulliseen hintaan.

Google Fi maksaa edelleen 20 dollaria kuussa rajattomien puheluiden ja tekstareiden osalta ja datasta tarvii maksaa 10 dollaria gigatavulta, tai dollari sadalta megalta, aina kuuteen gigaan asti, jonka jälkeen data on ilmaista.

Näin ollen kuluttaja tietää, ettei tarvitse varautua yli 80 dollarin kuukausimaksuun, jollaisia joiden operaattoreiden riistohintaisista hinnoista joutuu helposti maksamaan.

Google kuitenkin huomauttaa, että 15 gigatavun jälkeen se voi hidastaa latausnopeutta, joka on oletuksena LTE-nopeuksissa.Tämä tosin oli juurikin näin jo Project Fi:n aikaan, mutta nyt Google on tuonut mahdollisuuden tuoda liittymään oman lukitsemattoman puhelimen. Aiemmin operaattorilla pystyi käyttämään vain Designed for Fi -puhelimia, joihin lukeutui mm. Pixel-puhelimet sekä muutamia muiden valmistajien malleja.

Tarjolla on samat hinnat ja ilmainen roaming 170 paikassa ympäri maailman. Joitain ominaisuuksia, kuten Wi-Fi-puheluita, ei kuitenkaan saa kuin Designed for Fi -laitteille.

Google ei ole virtuaalioperaattorina tosin yksin, Yhdysvalloissa massiivisten AT&T:n, Verizonin ja muiden lisäksi on useita pieniä virtuaalioperaattoreita, jotka käyttävät isompien verkkoja, mutta tarjoavat kohtuuhintaisia liittymiä erityisesti vähäisempään käyttöön.

Google Fi käyttää T-Mobilen, Sprintin ja U.S. Cellularin verkkoja.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 11 Lite 5G NE – hinta laskenut -33%

Xiaomi 11 Lite 5G NE
199 € Telia
299 € Gigantti
299 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € ComputerSalg
179 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Nokia G11 – hinta laskenut -21%

Nokia G11
105 € Dustin Home
133 € CDON
143 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 133 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.