Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HMD esitteli uuden edullisen Nokia 5.1 -älypuhelimen: Android One ja kaksoiskamera

Matti Vähäkainu

HMD esitteli uuden edullisen Nokia 5.1 -älypuhelimen: Android One ja kaksoiskamera
HMD Globalin tämän päivän Dubain julkistustilaisuudessa esiteltiin odotetusti keskisarjan Nokia 8.1 -älypuhelin, mutta myös edullisempi laite oli tiedossa.

Toinen odotetuista laitteista oli kuvien Nokia 5.1, joka vielä muutamaa astetta edullisempi Android-laite. Laitteesta löytyy MediaTekin Helio P60 -piiri, joka vastaa Snapdragonin keskisarjan piirejä.

Tehot siis ovat Nokia 5.1:ssä kohdallaan, olettaen, että laitteen hinta asettuu alle 300 euron.

Takakamera Nokia 5.1:ssä tarjoaa 13 ja 5 megapikselin sensorit, joista jälkimmäistä käytetään bokeh-efektin tarvitsemaan syvyysdataan. Myös Helio-piirin tekoälyominaisuuksia käytetään kamerassa.

Näytöllä on puolestaan kokoa 5,8 tuumaa ja näyttö ulottuu lovea lukuunottamatta aivan ylös asti. Loven toki saa piiloon Nokia 8.1:n tavoin, mikäli siitä ei pidä.

Resoluutio on HD-tason 1520×720, joka kertoo osaltaan laitteen olevan erittäin edullinen.Yksi laitteen parhaista ominaisuuksista on Android One -käyttöjärjestelmä, joka tarkoittaa tässä tapauksessa Android 8.1 -versiota, mutta erityisesti Googlen takaamaan puhdasta kokemusta.

Myynti alkaa Suomessa, mutta tässä vaiheessa ei kerrottu vielä hintatietoja. Todennäköisesti laite sijoittuu noin 250 euron tietämille.


Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.