HMD Global esitteli uuden Nokia 8.1 -älypuhelimen

Matti Robinson

HMD Global esitteli uuden Nokia 8.1 -älypuhelimen
HMD Global on tänään järjestänyt Arabiemiraattien Dubaissa julkistustilaisuuden, jossa on esitelty uusia Nokia-älypuhelimia.

Niistä jo ennen julkaisua todennäköisin oli laajalti, mm. videolla, vuotanut Nokia 8.1. Nyt Nokia 8.1 on virallisesti esitelty, joten tehdäänpä katsaus laitteen ominaisuuksiin.

Nokia 8.1 on odotetusti varustettu ylemmän keskisarjan Snapdragon-piirillä, joka on tässä tapauksessa Snapdragon 710. Erikoisesti viime vuoden Nokia 8 -mallissa oli lippulaivatason Snapdragon 835 -piiri, jossa on potkua enemmän. Kyseessä ei kuitenkaan ole tuon mallin suora seuraaja, sillä hintaa on melkoisesti vähemmän.

Näyttönä on nk. PureDisplay, joka tarjoaa kokoa 6,18 tuumaa, resoluutiona Full HD+ sekä HDR10-yhteensopivuuden. Yläreunasta löytyvä lovi saadaan piiloon ohjelmiston avulla, kuten kuvassa yllä.

Kaksoiskamera takana tarjoaa 12 megapikselin pääkameran sekä syvyyttä kuviin tuovan 13 megapikselin. Kamerasta löytyy myös optinen kuvanvakain. Etukamerassa megapikseleitä on 20.Käyttöjärjestelmäversio on uusin Android 9 Pie, joka on Googlen taattua Android One -laatua, joka tarkoittaa puhdasta ja päivitykset ajoissa saavaa Androidia.

HMD Global arvioi, että laite saapuu Suomessa myyntiin tammikuussa ja suositushinta on 399 euroa, joka on laitteen tekniikan huomioon ottaen varsin kohtuullinen hinta.
Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -49%

Honor X7a
69 € DNA
142 € BIGBOX.FI
229 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 135 €

Motorola Moto G34 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto G34
99 € Power
99 € DNA
198 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 189 €

Xiaomi Redmi A3 – hinta laskenut -26%

Xiaomi Redmi A3
84 € BIGBOX.FI
85 € Proshop
85 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 112 €

Xiaomi 13 Lite – hinta laskenut -22%

Xiaomi 13 Lite
357 € CDON
499 € Proshop
519 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 459 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.