Kiinalaisvalmistaja ratkaisi selfie-kameran ongelman toisella näytöllä

2
Puhelinvertailu

Kiinalaisvalmistaja ratkaisi selfie-kameran ongelman toisella näytöllä
Kiinalaisvalmistajat ovat viimeisen parin vuoden aikana koittaneet ratkoa täysin reunuksettoman älypuhelimen ongelmaa kaikkein innovatiivisimmin. Lovi on ollut ollut suosituin ratkaisu, mutta mm. Vivo on tuonut uudenlaisia ratkaisuja.

Oppon tavoin Vivo on esitellyt puhelimen, jossa selfie-kamera saadaan piiloon laitteen sisään, jolloin näyttö saadaan venytettyä joka reunalla maksimiinsa. Mekaanisesti esiin pomppaavat kamerat eivät kuitenkaan ole optimaalisin ratkaisu.

Vivon uusin taka ratkaista ongelma on lisätä laitteeseen toinen näyttö. Tämä toinen näyttö löytyy laitteen takaosasta kameran alta, jolloin yhtä kameraa voidaan käyttää niin tavallisten kuin selfie-kuvienkin kanssa.

Vivo ei kuitenkaan ollut ensimmäisenä ideansa kanssa, vaan ZTE ehti ensin Nubia X:n kanssa.

Takanäyttö on n. 5,5 tuuman kokoinen ja tarjoaa Full HD -resoluution edessä olevan päänäytön tavoin. Päänäytöllä on kokoa n. 6,4 tuumaa.

Laite kantaa nimeä Vivo NEX Dual Display Edition ja se on juuri esitelty Kiinassa. Kyseessä on siis uusi versio pop-up-kameralla varustetusta NEX S:stä.Valitettavasti Vivoa ei juuri nähdä länsimaissa, joten NEXin saapuminen Suomeen on hieman epätodennäköistä.


Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Parhaat kännykkätarjoukset

Apple iPhone SE (2022) – hinta laskenut -25%

Apple iPhone SE (2022)
399 € Swappie
549 € Kärkkäinen
559 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 529 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € ComputerSalg
179 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Samsung Galaxy M23 – hinta laskenut -17%

Samsung Galaxy M23
238 € Hobby Hall
261 € ComputerSalg
293 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 288 €

Kommentit (2)

G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

1

Ei optimaalisin ratkaisu tuokaa, melkein mahdoton mitään järkevää käyttöä toiselle vastapuolen näytölle on löytää + tosi vaikea saada mitään suojakuoria kun takaosan oltava miltein kokonaan auki. Se voittaa kuka tekee näytön läpi kuvaavan kameran. Ei kyllä hajuakaan miten...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:

Ei optimaalisin ratkaisu tuokaa, melkein mahdoton mitään järkevää käyttöä toiselle vastapuolen näytölle on löytää

EI potenttiaalinen,
Jos ideana se että voidaan panostaan vain yhteen kameraan ja naamakameranakin käytetään sitä parasta kameraa. Vastapainoksi rerusseja hukkuu tuplanäyttöön. Ei mikään uusi-idea.
Tuplanäytöllä voidaan hakea muitakin käytettävyys juttuja, eli toisella puolella mahdollisimman iso näyttö, ja toisella puolella näyttö voidaan suunnitella esim yhden käden käytettävyys edellä ym siihen liittyvät. Toisella näytöllä haettu myös virransäästö juttuja.
Mutta onhan tuo ratkaisu missä syntyy uusia haasteita, toinen näyttö maksaa, niin rahaa kuin haasteita antenien kanssa, toinen näyttö vie tilaa jne.. Ja tulee siinä käyttöliittymänkin tekemisessä myös lisähaasteita, puolenvaihdon automatisointi, sormenjälkilukijan voi lättästä sivulle, mutta on eripuolella riippuen kumpaa puolta käyttää, kasvo/irisitunnistus, käytännössä yhdellä puolella jne.

Tosin jos toinennäyttö vain kasvokuvaustaverten/kameranetsin, ja varsinainen perus käyttö päänäytöllä, niin sormenjälki, iris un muut voi olla edessä.

Tässä tapauksessa ei ehkä kaikkia mahdollisuuksi mietitty, saati toteutettu ja ehkä vain kyse siitä että mietitty ratkaisuja miten mahdollisimman iso etunäyttö ja kohde markkina missä kasvokamera välttämötön ja julkaisu kynnys suht alhainen.Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:

Se voittaa kuka tekee näytön läpi kuvaavan kameran. Ei kyllä hajuakaan miten...


Kameran laittaminen näytön taakse on mahdollista, jos joku haluaa sellaisen vain tuoda markkinoille, niin se sitten tuo. Mutta se että se olisi jotekin hyvä juttu riippuu siitä mitä niillä etukameroilla tehdään, jos tavoite mahdollisimman hyvä kamera ja kuvanlaatu, niin ei se ihan voittajaratkaisulta tunnu. Henkilötunnistamiseen, varsinkin jos ns 3d kasvotunnistusta niin siinä voisi olla jotain etua haettavissa, samoin joissain käyttöliittymä toteutuksissa, ohuuden ihannointiin ei ehkä voittaja.

Jos joku pystyy tekemään toteutuksen jossa ei kuvanlaadullisia kompromissejä ja suunnittelijalle lähes vapaa mahdollisuus sijoitella, niin naamavideopuheluissa voisi saavuttaa merkittävääkin parannusta, eli optimilaallisemmalla sijoittelulla voi saada luonollisemman keskustelu kokemuksen. Jos kuvanlaatu edellä mennään niin kaikkien ei tarvi olla näytönalla.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.