Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Suomalainen pelistudio myytiin – Arvo jopa 610 miljoonaa euroa

Manu Pitkänen

Suomalainen pelistudio myytiin – Arvo jopa 610 miljoonaa euroa
Suomalaisessa peliteollisuudessa käy kuhina. Parin vuoden aikana ollaan nähty jo muutama listautuminen, esimerkiksi Rovio ja NextGames ovat menneet pörssiin. Lisäksi ollaan nähty muutama yrityskauppa, Rovio osti PlayRavenin ja nyt yhdysvaltalainen Zynga on ostanut 80 prosenttia Small Giant Gamesistä.

Zynga muistetaan ehkä kaikista parhaiten Facebook-peleistä. Vuonna 2007 perustetun peliyhtiön tuotoksista tunnetuimpia ovat esimerkiksi FarmVille, Zynga Poker ja Mafia Wars. Ajanvietepelaaminen siirtyi kuitenkin nopeasti Facebookista mobiililaitteille eikä Zynga ole pärjännyt uudessa markkinatilanteessa kovin kummoisesti. Tämän takia yhtiö on joutunut irtisanomaan runsaasti työntekijöitä menneinä vuosina.

Yrityskaupalla Zynga halunnee vahvistaa osaamistaan mobiilipeleissä sekä hankkia lisää aktiivisia käyttäjiä omalle katalogilleen. Aiemmin keväällä Zynga osti Gram Gamesin. Zynga arvosti suomalaisyhtiön markkina-arvon 700 miljoonaan dollariin eli 610 miljoonaa euroon. Pörssiyhtiö Zyngan oma markkina-arvo on noin kolme miljardia dollaria.Small Giant Gamesin tuotoksiin kuuluvat Oddwings Escape, Rope Racers ja Empires & Puzzles: RPG Quest. Viimeksi mainittu kiinnostanee Zyngaa erityisesti, sillä Empires & Puzzles -peliä on ladattu yli 24 miljoonaa kertaa.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.