Googlen videopuhelusovellus rikkoi miljardin latauksen rajan

Puhelinvertailu

Googlen videopuhelusovellus rikkoi miljardin latauksen rajan
Googlen viestintäsovellukset ovat olleet vuosien saatossa melkoinen sekasotku. Teknologiajätin strategia viestisovellusten osalta on ollut hämmentävän heikko, mutta onko yhtiö löytänyt nyt onnistujan?

Googlen Duo-videopuhelusovellus julkaistiin 2016 yhdessä viestisovellus Allon kanssa, ja heti parissa viikossa näistä ensiksi mainittu nousi Google Play:n kärkisovelluksiin.

Yksinkertaisiin videopuheluihin ilman kommervenkkejä tähtäävä Duo onkin viimeisen parin vuoden aikana kasvanut tasaisesti, ja jopa kiihtyen, ja latausmäärät nyt ylittäneet merkittävän rajapyykin.

Noin kahden ja puolen vuoden iässä Duo on kerännyt Google Play:stä yli miljardi latauskertaa, kertoo Android Police. Ensimmäisen vuoden aikana siihen kertyi noin 100 miljoonaa latausta ja seuraavan vuoden aikana potti kasvoi 500 miljoonaan.Viimeisen puolen vuoden aikana palvelun latausmäärät ovat siis kasvaneet peräti 500 miljoonalla, joka herättää toivoa Google viesti- ja puhelusovellusten suhteen.

Toki numeroihin lukeutuu nykyisin laitteita, joissa on esiasennettuna Duo.

Vuoden 2016 sovellusjulkaisut eivät menneet tosin täysin putkeen. Toinen sovelluksista, Allo, kuopataan alkuvuodesta 2019.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -33%

Samsung Galaxy S10e
499 € CDON
669 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 742 €

Nokia X20 – hinta laskenut -23%

Nokia X20
231 € Kärkkäinen
299 € Elisa
299 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Realme 9 Pro – hinta laskenut -23%

Realme 9 Pro
169 € Elisa
319 € Verkkokauppa.com
319 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 219 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -22%

Oppo A77 5G
286 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 367 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.