Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia ei hyödykään Huawein ongelmista? Tuotekehitys liian hidasta

Manu Pitkänen

Nokia ei hyödykään Huawein ongelmista? Tuotekehitys liian hidasta
Matkapuhelinverkon tukiasemia kehittävä Huawei on joutunut ympäri läntistä maailmaa jonkinlaisen boikotin kohteeksi, kun Euroopassa ja Yhdysvalloissa on herännyt huoli Kiinan mahdollisuudesta hyödyntää kiinalaisen yhtiön tuotteita vakoiluun. Nokian ja Ericssonin on arveltu hyötyvän boikotista.

Eurooppalaiset matkapuhelinoperaattorit ovat kuitenkin valitelleet Ericssonin ja Nokian teknisen kehityksen hitautta, minkä takia operaattoreilla ei ole mahdollista korvata Huawein tukiasemia kilpailevilla tuotteilla ilman ominaisuuksista luopumista. Wall Street Journalin mukaan tämä seikka vähentää operaattoreiden halua vaihtaa teknologiatoimittajaa.

5G-verkkojen rakentaminen lähtee tämän vuoden aikana vauhtiin, joten operaattorit käyvät parhaillaan neuvotteluita uusien tukiasemien toimittamisesta. Kyse on isoista rahoista.

Huawein kehittyneempien tukiasemien sanotaan olleen yksi syy yhtiön markkina-aseman kasvulle vuoden 2018 ensimmäisen yhdeksän kuukauden aikana.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.