Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple paljasti – Qualcomm ei suostunut myymään komponentteja uusiin iPhoneihin

2
Manu Pitkänen

Apple paljasti – Qualcomm ei suostunut myymään komponentteja uusiin iPhoneihin
Applen ja Qualcommin välisessä patenttirojaltioikeudenkäynnissä on paljastunut uutta tietoa yhtiöiden välisestä suhteesta. Applen operatiivinen johtaja Jeff Williams kertoi omassa todistajalausunnossaan, että Apple yritti hankkia modeemeja iPhone XR:ään ja iPhone XS:ään sekä Inteliltä että Qualcommilta, mutta Qualcomm kieltäytyi myymästä komponentteja.

Koska Qualcomm ei suostunut yhteistyöhön, Applella ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin tilata kaikki modeemit uusiin iPhoneihin Inteliltä. Applen toimitusketjusta huolehtiva Tony Blevins kertoi aiemmin, ettei Apple halua ajautua tilanteeseen, jossa se on riippuvainen vain yhdestä komponenttitoimittajasta.

Williams kertoi todistajalausunnossaan myös sen, että Apple maksaa iPhonessa käytettävästä modeemista Qualcommille 7,5 dollaria per iPhone. Applen mielestä summa on täysin kohtuuton ja se olisi valmis maksamaan Qualcommille lähemmäs 1,5 dollaria. Williamsin mukaan Apple maksoi summan Qualcommille ainoastaan siitä syystä, että sen oli pakko. Vaihtoehtoja ei ollut aiemmin tarjolla.Applen ja Qualcommin välit tulehtuivat vuoden 2017 lopulla. Qualcommin patenttikäytäntöjä on sen jälkeen käsitelty Yhdysvalloissa FTC:ssä. Samaan aikaan käynnissä on ollut Qualcommin nostattamia vastakanteita muun muassa Saksassa ja Kiinassa.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
että näin (vahvistamaton)

1

myykö apple pelkää ios järjästelmää tai google pelkää androidi ilman kykyä muuhun paketiin

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti että näin:

myykö apple pelkää ios järjästelmää tai google pelkää androidi ilman kykyä muuhun paketiin


Mitä kysyt ?
Kysytkö myykö Apple ios järjestelmää ilman laitetta , ei myy (no joku voi miettiä jotain devaus ympäristöjä)
Kysytkö voiko Applen ios laitteisiin asentaa virallisesti muita käyttöjärjestelmiä ios:n tilalle, ei voi

Google myy vain murto-osan Android laitteista.
Google androidia tungettu monenlaisiin laitteisiin ja ilman Googlen pakotuksiakin Androidia tungettu vielä villimmin ja Androidlaitteissa löytynyt malleija joihin voi asentaa muita järjestelmi Androidin sijaan tai rinnalle.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.