>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Oppolta tulossa hurja kamerapuhelin – 10-kertainen zoomaus

1
Manu Pitkänen

Oppolta tulossa hurja kamerapuhelin – 10-kertainen zoomaus
Kiinalainen älypuhelinmerkki Oppo on vahvistanut huhut kehitteillä olevasta puhelimesta. Oppon tuotekehityksessä on nimittäin puhelin, jonka takakameran optinen zoom on jopa kymmenkertainen. Puhelimen kameran polttoväli vaihtelee välillä 15,9 – 159 mm.

Teknisesti kehitteillä olevan puhelimen zoom-toteutus perustuu samaan tekniikkaan, jota Oppo hyödynsi pari vuotta sitten esitellyssä viisinkertaisella zoomilla varustetussa prototyypissä. Oppo siis peilaa zoom-kameraan tulevat valosäteet 90 astetta ja kuva tallentuu pystyasentoon asetettuun kennoon. Toteutuksen ansiosta optiikka saadaan mahdutettua leveän puhelimen runkoon.

Voimakkaan zoomin kääntöpuolella on aukkoluvun kasvu, jolloin kuvien tarkkaan taltioimiseen tarvitaan paljon valoa. Oppo ei ole ilmoittanut kamerapuhelimensa aukkolukua, mutta esimerkiksi Asuksen Zenfone Zoomissa aukkoluku oli (kolminkertainen zoom) välillä f/2.7-4.8. Oppon puhelimessa aukkoluku liukunee leveämällä haitarilla.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

arivesa
arivesa

1

Broidilla oli Nokian "hirviökamera", ei tietenkään enää. Siinä kaikki zoomaus perustui pixelien rajaamiseen, muuta konstia kun ei ollutkaan.

Minun K Zoom zoomaa 10x optisesti 20 megan tarkkuudella, ja tuon puolittaen diginä 20x. Arvelen että vastaavaa ei voi saavuttaa pienellä linssillä "diginä". Mutta hyvä että kokeilevat, jotain.

En huomannut artikkelissa mainintaa pixeleistä, eli mikä määrä milläkin zoom- asetuksella. Karsimalla reunat saa kuvan lähemmäksi, mutta samalla karheammaksi. Kuten Nokia teki jo ajat sitten.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.