WhatsApp päivittyi – Näin otat biometrisen tunnistautumisen käyttöön

3
Manu Pitkänen

WhatsApp päivittyi – Näin otat biometrisen tunnistautumisen käyttöön
Pikaviestipalvelu WhatsAppin iPhone-sovelluksesta on julkaistu uusi versio, joka tukee nyt ensimmäistä kertaa biometrista tunnistautumista. Asetuksista voi määrittää WhatsAppin avautumaan vain sormenjälkilukijan tai Face ID -kasvojentunnistuksen jälkeen.

Biometrisen tunnistautumisen avulla varmistat, että vain sinulla on oikeus lukea lähettämiäsi tai sinun saamia viestejä. Tunnistautumisen saat päälle avaamalla Asetukset > Tili (Account) > Yksityisyys (Privacy) ja ottamalla käyttöön näyttölukituksen (Screen Lock). Ominaisuus löytyy WhatsAppin versiosta 2.19.20.

Kulisseissa WhatsAppiin ollaan suunnittelemassa perinpohjaista muutosta. The New York Times uutisoi hiljattain tiedoista, joiden mukaan Facebook aikoisi yhdistää pikaviestipalveluiden taustapalvelut.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 8 – hinta laskenut -38%

Realme 8
194 € CDON
297 € Proshop
305 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 315 €

Realme 9 Pro – hinta laskenut -38%

Realme 9 Pro
199 € Verkkokauppa.com
271 € Proshop
319 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 319 €

Samsung Galaxy A13 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy A13
99 € Telia
139 € Gigantti
139 € Power

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Apple iPhone Xs Max – hinta laskenut -28%

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
Kirjekyyhky (vahvistamaton)

1

En tiedä miten Applen sormenjälkitunnistin oikeasti toimii, eli jääkö jälki vain puhelimeen vai onko ohjelmalla mahdollisuus lähettää se eteenpäin? Vähän siis foliota tässä rapistelen, kun kyseessä on Facebook. Ei sillä, että Appleen luottaisin.

Vastaa
jkij
jkij

2

Turha.
Minun puhelimella voi soittaa vain hätänumeroon ilman minun sormia.
Ja sormenjälkitietoni on tallennettu vain puhelimeen ja poliisin arkistoon.

Vastaa
aapii
aapii

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kirjekyyhky:

En tiedä miten Applen sormenjälkitunnistin oikeasti toimii, eli jääkö jälki vain puhelimeen vai onko ohjelmalla mahdollisuus lähettää se eteenpäin? Vähän siis foliota tässä rapistelen, kun kyseessä on Facebook. Ei sillä, että Appleen luottaisin.

Ymmärtääkseni se jää vain puhelimeen, koska sitä sormenjälkilukijaa ei voi vaihtaa toiseen. Esim niin, että vaihtaisin oman sormenjälkilukijani kaverin puhelimeen ja saisin sen auki omalla sormellani jatkossa. Eikä myöskään uusi käyttämätön nappi toimi, eli se ei vertaa sormenjälkeäni mihinkään nettitietokantaan.
Mutta toki kanssasi askartelen foliohattua ja olen varma, että paljon tietoa menee puhelimesta johonkin niin, ettei sitä vain kerrota kenellekään. Vähintään CIA tietää meistä kaiken. Ja mainitsemasi Facebook, mutta jälkimmäinen meidän omasta tahdostamme jakaa kaikki elämässämme. Mutta virallisesti siis ei.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.