Apple tiukentaa tietosuojaa – VR-kehittäjät pelkäävät pahinta

1
Manu Pitkänen

Apple tiukentaa tietosuojaa – VR-kehittäjät pelkäävät pahinta
Apple on julkaisemassa iPhonelle ja iPadille lähiaikoina iOS 12.2 -käyttöjärjestelmäpäivityksen, joka sisältää muiden muassa uuden version Safari-verkkoselaimesta. Selaimen tietoturva-asetuksia on tiukennettu Motion and Orientation Access -asetuksella, joka on oletusarvoisesti pois päältä.

Toisin sanoen verkkosivujen ylläpitäjät eivät voi saada puhelimen liiketilasta tai asennosta tietoa ilman käyttäjän erikseen asentamaa lupa. Tavanomaisilla verkkosivuilla liikedatalle ei ole ainakaan käyttökokemuksen näkökulmasta juurikaan merkitystä, mutta VR-sisältöjä nettiin tuottavat ja tarjoavat verkkosivut pelkäävät muutoksen tuhoavan heidän sivunsa.

Käyttäjän luvan saamisen yksityiskohdista ei tiedetä vielä, mutta lähtökohtisesti voisi olettaa Applen toteuttavan kyselyn samalla tavalla kuin paikkatietokyselynkin. Selaimen asetuksista ei siis tarvitsisi erikseen käydä laittamassa liiketilan luovutusta päälle, vaan selain kysyy pop up -ikkunalla halutaanko sivustolle antaa lupa käyttää liiketilatietoa.Sivustolta ei siis tarvitsisi poistua asetusmuutoksen takia, mutta webVR-sivustoilla tätä kuitenkin pelätään. Jos sisältöjen katselusta tehdään kovin hankalaa, jää webVR herkästi lähtökuoppaansa.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 11 Lite 5G NE – hinta laskenut -33%

Xiaomi 11 Lite 5G NE
199 € Telia
299 € Gigantti
299 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € ComputerSalg
179 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Motorola Moto E32s – hinta laskenut -18%

Motorola Moto E32s
129 € CDON
134 € Proshop
154 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 157 €

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.