Apple aloitti oman modeemin kehitystyön – Intel ja Qualcomm jäävät nuolemaan näppejään

1
Manu Pitkänen

Apple aloitti oman modeemin kehitystyön – Intel ja Qualcomm jäävät nuolemaan näppejään
Apple on aloittanut oman modeemipiirin kehityksen Reutersille puhuneiden lähteiden mukaan. Tähän asti Apple on ollut riippuvainen ulkopuolisista modeemitoimittajista, mutta tulevaisuudessa tämänkin piirin kehitys on Applen omissa käsissä.

Virallisesti modeemikehitys siirtyi yrityksen ulkopuolelta talon sisälle tammikuussa, mutta muutosta on valmisteltu varmasti jo pidemmän aikaa. Apple käynnisti esimerkiksi jo viime vuoden lopulla modeemi-insinöörien rekrytoinnit uuteen San Diegossa sijaitsevaan toimipisteeseen. San Diegossa toimii Applelle pitkään modeemeja toimittanut Qualcomm, jonka osaamista Apple varmasti tavoittelee itselleen.

Uusimmissa iPhoneissa Apple käyttää Intelin modeemeja. Huhujen mukaan Intelillä on ollut kuitenkin vakavia ongelmia 5G-modeemien lämmöntuoton kanssa, minkä takia Apple on ollut tyytymätön yhteistyökumppaniinsa. Tyytymättömyys saattaa olla yksi syistä oman modeemikehityksen aloittamiselle.Reutersin mukaan Applen modeemikehityksestä on vastannut Rubén Caballero, mutta tämän vuoden alussa vastuu siirtyi pykälän verran korkeammalle taholle – laitteistoteknologian kehityksen johtajalle Johny Sroujille.

Apple tuskin siirtyy omaan modeemiin lähiaikoina. On kuitenkin mahdotonta tietää kuinka pitkällä Apple on jo modeeminsa kehitystyössä. Vastuun siirtyminen korkeimmalle johdolle kielii kuitenkin siitä, että Apple ottaa hankkeen tosissaan.

Parhaat kännykkätarjoukset

Apple iPhone SE (2022) – hinta laskenut -25%

Apple iPhone SE (2022)
399 € Swappie
549 € Kärkkäinen
559 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 529 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € ComputerSalg
179 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Samsung Galaxy M23 – hinta laskenut -17%

Samsung Galaxy M23
238 € Hobby Hall
261 € ComputerSalg
293 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 288 €

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.