Helsingin Sanomat vertasi Supercellin peliä uhkapeleihin – Paananen antoi vastineen

1
Manu Pitkänen

Helsingin Sanomat vertasi Supercellin peliä uhkapeleihin – Paananen antoi vastineen
Helsingin Sanomat julkaisi viikonloppuna HS-analyysikirjoituksen, joka käsitteli free-to-play-pelien ansaintamalleissa laajasti käytettyä loot box -mekaniikkaa. Kyse on käytännössä maksullisista sisältöpaketeista, joiden sisällön pelaaja tuntee pääpiirteissään. Tarkka sisältö paljastuu vasta kun ostoksen on tehnyt.

Analyysissa nostetaan tikun nokkaan erityisesti suomalaisen Supercellin viime vuoden lopulla maailmanlaajuisesti lanseeraama Brawl Stars -peli, jonka ansaintamekanismeja rinnastetaan artikkelissa uhkapeleihin. Analyysin kirjoittanut toimittaja Toni Lehtinen testasi Brawl Stars -peliä yhdessä 12-vuotiaan poikansa kanssa selvittääkseen miten pelin ostettavat sisällöt näyttäytyvät nuoremmalle pelaajakunnalle.

Supercellin perustaja Ilkka Paananen vastaa Facebookissa julkaistussa kirjoituksessa Helsingin Sanomien jutun väitteisiin. Paanasen mukaan Brawl Starsin ansaintamekaniikkaa on itse asiassa kehuttu epäaggressiiviseksi, joten pelikokemus ei häiriinny oleellisesti vaikkei siihen käyttäisi rahaa.Paananen ei myöskään niele väitettä, että loot boxit olisivat rinnastettavissa uhkapeleihin. Vaikka molemmissa käytetään rahaa ja "voitto" paljastuu vasta pelaamisen jälkeen, niin Paanasen mielestä loot boxit ovat ennemminkin kuin keräilykortit: niitä ostaessa ei myöskään aina tiedä mitä lopulta saa itselleen.

Helsingin Sanomien analyysissä nostettiin esiin myös pelitilien poiston hankaluus. Paananen myönsi tämän ja lupasi korjata peliä tältä osin.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 11 Lite 5G NE – hinta laskenut -33%

Xiaomi 11 Lite 5G NE
199 € Telia
299 € Gigantti
299 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Apple iPhone SE (2022) – hinta laskenut -26%

Apple iPhone SE (2022)
409 € Swappie
549 € Kärkkäinen
559 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 549 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € CDON
185 € Proshop
194 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Kommentit (1)

muppis
muppis

1

Lainaus:

Helsingin Sanomien analyysissä nostettiin esiin myös pelitilien poiston hankaluus.


Ihan vain vinkkinä tämä ongelma koskee myös monia nettisivustoja. Näyttäähän se huonolta, jos sivustolla käyttäjä pystyy poistamaan tunnuksensa ja lopettamaan käytön...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.