Samsung paljasti taittuvan Galaxy Foldin – Hinta lyö ällikällä

Manu Pitkänen

Samsung paljasti taittuvan Galaxy Foldin  – Hinta lyö ällikällä
Samsung paljasti tänään San Franciscossa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa täysin uudenlaisen älypuhelimen ja tabletin hybridin: Galaxy Foldin. Sen voi taittaa kiinni älypuhelimeksi ja avoinaisena se toimii mini-kokoisena tablettina.

Kiinni taitettuna puhelimen näytön koko 4,3-tuumainen, mutta avattuna näytön koko kasvaa 7,3 tuumaan, jossa on tilaa työskennellä vaikkapa kolmella sovelluksella samanaikaisesti. Jotta laitteen tarjoama käyttökokemus olisi mahdollisimman optimaalinen, on Samsungin pitänyt tehdä teknisten ratkaisuiden lisäksi paljon ajattelutyötä ohjelmistopuolella.

Niinpä Galaxy Foldista löytyy App Continuityksi kutsuttua ominaisuutta, jonka ansiosta pienellä näytöllä avattu sovellus avautuu isolle näytölle kun laitteen avaa auki. Ominaisuutta tukevat ainakin Microsoftin Office-sovellukset sekä YouTube.

Näytöt kuluttavat paljon virtaa, mutta Galaxy Foldin fyysisen muotoilun ansiosta laitteesssa on tilaa akuille. Niinpä "simpukan" molemmissa kansissa on erilliset akut. Kameroita puhelimessa on peräti kuusi kappaletta: kolme takana, kaksi sisäpuolella ja yksi edessä. Suorituskyvystä vastaa peräti 12 gigatavun käyttömuisti sekä 7 nanometrin suoritin.Uutuusarvo näkyy laitteen hinnassa. Huhtikuun 26. päivä myyntiin tulevan puhelimen hinnat alkavat 1980 dollarista. Galaxy Foldista tulee saataville sekä 5G- että 4G-versiot.

Lue myös:
Puhelinvertailun arvostelussa 2100 euron Galaxy Fold.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -44%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
820 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 797 €

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Samsung Galaxy M32 5G – hinta laskenut -42%

Samsung Galaxy M32 5G
318 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 546 €

Sony Xperia 1 III – hinta laskenut -38%

Sony Xperia 1 III
649 € Teleoutlet
899 € Hobby Hall
1047 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1047 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.