Elisa ja Huawei aloittavat 5G-yhteistyön Suomessa

Manu Pitkänen

Elisa ja Huawei aloittavat 5G-yhteistyön Suomessa
Elisa ja OnePlus kertoivat MWC-messuilla aloittavansa uuden yhteistyön, jonka turvin yhtiöt tuovat 5G-puhelimen Suomen markkinoille tänä vuonna. Elisa on nyt kertonut vastaavasta yhteistyöstä Huawein kanssa.

Huawei-yhteistyö pitää sisällään 5G-älypuhelimien lisäksi myös 5G-reitittimen markkinoinnin Elisan kautta. Elisa hehkuttaa 5G:n korkeita tiedonsiirtonopeuksia ja matalia viiveaikoja pelaajille sopiviksi.

Suomalaiset operaattorit avasivat 5G-verkkonsa kaupalliseen käyttöön tämän vuoden alussa. Elisan tapauksessa 5G-verkko kattaa tällä hetkellä Tampereen, Jyväskylän, Turun ja Helsingin kaupunkikeskustojen alueet, joten syrjemmässä asuville 5G ei ainakaan lyhyellä aikavälillä vaikuta kovin houkuttelevalta. 5G-verkon käyttämän korkean taajuusalueen takia verkkoa rakennetaan keskusta-alueille, koska lyhyen kantomatkan takia verkon rakentaminen syrjemmäs on kallista.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.