Taipuvien näyttöjen taisto – Huawei esitteli haastajan Galaxy Foldille

Manu Pitkänen

Taipuvien näyttöjen taisto – Huawei esitteli haastajan Galaxy Foldille
Samsungin viime viikolla esittelemä taipuva Galaxy Fold -älypuhelin on saanut jo kovan haastajan, sillä kiinalainen Huawei paljasti MWC-messuilla niin ikään taipuvalla näytöllä varustetun Mate X:n. Puhelimet ovat kuitenkin teknisiltä ratkaisuiltaan täysin erilaiset.

Galaxy Fold aukeaa kuin kirja eli taittuva näyttö aukenee eteen kääntämällä kantta. Tämän takia puhelimessa on käytännössä kaksi näyttöä: kannessa on yksi ja kansien sisäpuolella on taipuva yksi iso näyttö. Huawein Mate X:ssä on päädytty täysin toisenlaiseen ratkaisuun, sillä se on kuin nurin niskoin väännetty kirja: näyttö kattaakin kannen pinnat eikä sisäpuolella näin ollen ole näyttöä lainkaan.

Mate X:n ratkaisun ansiosta Huawei säästyy yhdeltä ylimääräiseltä näyttöpaneelilta. Mate X:n näytöllä on kokoa kahdeksan tuumaa, kun Galaxy Foldin isolla näytöllä on kokoa 7,3 tuumaa. Kompaktissa koossa Mate X:n paksuus on 11 millimetriä ja avattuna 5,4 millimetriä. Puhelimesta löytyy myös 4500 milliampeeritunnin akku sekä tuki 5G-yhteyksille. Käyttömuistia on kahdeksan gigatavua ja tallennustilaa on 512 gigatavua.Jos Mate X:n haluaa omakseen, niin siitä ilosta saa maksaa itsensä kipeäksi. Suositushinta Euroopassa on nimittäin 2299 euroa.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.