Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Taipuva Gorilla-lasi kehitteillä – Valmis parissa vuodessa

Manu Pitkänen

Taipuva Gorilla-lasi kehitteillä – Valmis parissa vuodessa
Taittuvien näyttöjen trendi lähti käyntiin vauhdilla tänä vuonna, kun sekä Samsung että Huawei paljastivat helmikuussa taittuvat Galaxy Foldin ja Mate X:n. Bloombergin mukaan Samsung kehittää parhaillaan paria muutakin taittuvaa älypuhelinta.

Näiden älypuhelimien näytöt on suojattu joustavalla muovilla. Älypuhelimien näyttöjen suojalaseja toimittavalle Corningille se on tietysti ongelma: jos taittuvista näytöistä tulee uusi kasvutrendi, uhkaa sen bisnes mennä alta. Corningilla ollaan kuitenkin hyvin hereillä, sillä yhtiö kehittää jatkuvasti lasimateriaalia, jota voitaisiin käyttää taittuvissa näytöissä.

Corning on markkinoinut joustavaa lasiaan Willow-brändillä, mutta sen taivutus ominaisuudet eivät vielä riitä älypuhelimien vaatimuksiin. Corningin mukaan se pyrkii tuotekehityksessä saavuttamaan 3–5 millimetrin taivutussäteen 0,1 millimetriä paksulle lasille. Tällainen lasi soveltuisi 6–10 millimetriä paksuihin puhelimiin. Suurin ongelma on se, että miten lasin kestävyysominaisuudet saadaan säilytettyä.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.