Taipuva Gorilla-lasi kehitteillä – Valmis parissa vuodessa

Manu Pitkänen

Taipuva Gorilla-lasi kehitteillä – Valmis parissa vuodessa
Taittuvien näyttöjen trendi lähti käyntiin vauhdilla tänä vuonna, kun sekä Samsung että Huawei paljastivat helmikuussa taittuvat Galaxy Foldin ja Mate X:n. Bloombergin mukaan Samsung kehittää parhaillaan paria muutakin taittuvaa älypuhelinta.

Näiden älypuhelimien näytöt on suojattu joustavalla muovilla. Älypuhelimien näyttöjen suojalaseja toimittavalle Corningille se on tietysti ongelma: jos taittuvista näytöistä tulee uusi kasvutrendi, uhkaa sen bisnes mennä alta. Corningilla ollaan kuitenkin hyvin hereillä, sillä yhtiö kehittää jatkuvasti lasimateriaalia, jota voitaisiin käyttää taittuvissa näytöissä.

Corning on markkinoinut joustavaa lasiaan Willow-brändillä, mutta sen taivutus ominaisuudet eivät vielä riitä älypuhelimien vaatimuksiin. Corningin mukaan se pyrkii tuotekehityksessä saavuttamaan 3–5 millimetrin taivutussäteen 0,1 millimetriä paksulle lasille. Tällainen lasi soveltuisi 6–10 millimetriä paksuihin puhelimiin. Suurin ongelma on se, että miten lasin kestävyysominaisuudet saadaan säilytettyä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -40%

Oppo A77 5G
149 € DNA
199 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 249 €

Honor X8 – hinta laskenut -26%

Motorola Moto G62 5G – hinta laskenut -25%

Motorola Moto G62 5G
179 € Gigantti
179 € Power
238 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 239 €

Honor Magic4 Pro – hinta laskenut -25%

Honor Magic4 Pro
599 € Power
749 € DNA
799 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 799 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.