Mikä tekee uudesta Huawei P30 Pro -älypuhelimesta uuden ennätyskameran?

Matti Robinson

Mikä tekee uudesta Huawei P30 Pro -älypuhelimesta uuden ennätyskameran?
Huawei on tänään esitellyt kaksi uutta älypuhelinta, joita yhdistää mahtavat kamerat. Laitteista hiukan paremmilla spekseillä varustettu P30 Pro tarjoaa kolmoiskameran, joka pystyy uudenlaisiin temppuihin.

Kamera sinällään mukailee tuttua kaavaa, jossa hyvän tavanomaisen pääkameran rinnalle on istutettu zoom-linssillä ja laajakuvalinssillä varustetut erikoiskamerat. Näin on tässäkin tapauksessa, joskin Huawei on nostanut kaikkien näiden kolmen kameran kyvykkyyden uudelle tasolle.

Näin voi päätellä luotetun kameratestaajan DxOMarkin testistä, joka julkaistiin itse laitteen julkaisun yhteydessä. Tuloksena olivat uudet ennätyspisteet (112), jolla P30 Pro päihitti edeltäjänsä P20 Pron ja Mate 20 Pron kolmella pisteellä.

Pisteissä eroa ei tullut kovin paljon, mutta kuvissa on nähtävissä melkoisesti eroa erityisesti zoomia käyttäessä. Mikä sitten tekee P30 Pro:sta paremman kameran?

Tietysti ensiksi täytyy mainita teknisesti vahvat kamerasensorit, 40 MP SuperSpectrum, 20 MP laajakuva, sekä 8 MP 5x periskooppityylinen zoom, mutta unohtaa ei sovi zoomin kanssa auttavaa ToF-sensoria (time-of-flight), jonka avulla pystytään mittaamaan kohteen etäisyyttä.Merkittävää edistystä on tapahtunut DxOMarkin mukaan myös bokeh-efektissä, jota tarvitaan onnistuneen potrettikuvan ottamiseen. Tähän auttaa olennaisesti myös uusi ToF-sensori.

Yhtiön mukaan kamera on suunniteltu alusta asti uusiksi, jopa niin pitkälti, että kennossa käytetyt alipikselit on vaihdettu RGGB-muodostelmasta (red-green-green-blue) RYYB-muotoon (red-yellow-yellow-blue), sillä keltaiset alipikselit vastaanottavat enemmän valoa.

SuperSpectrum-markkinointinimellä tunnetun kameran vahvuuksiin kuuluu siis ohessa olevan viisinkertaisen optisen zoomin (ja 10x nk. lossless zoom) lisäksi merkittävästi parempi suorituskyky vaativissa olosuhteissa, kuten pimeässä.

Uudet Super HDR Shot ja Super Low Light Shot -ominaisuudet tarjoavat myös DxOMarkin mukaan parempia kuvia hämärässä ja tilanteissa, joissa on esimerkiksi vaikea taustavalaistus.

Tarkemmin testaajan pisteitä tarkastellessa kannattaakin kenties kiinnittää enemmän huomiota still-kuvilla annettuihin 119 pisteeseen kuin koko arvostelun 112 pisteeseen. Siinä matka seuraavaan kilpailijaan kasvaa viiteen pisteeseen ja esimerkiksi parhaaseen iPhoneen jo 9 pisteeseen.

Huomioitavaa on tosin, että videokuvauksessa laite jää pisteen verran edeltäjästään, joten sen osalta edistystä ei ole tullut, päinvastoin.

Voit tarkastaa koko tekstin esimerkkikuvineen täältä.Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € CDON
230 € Proshop
230 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Xiaomi Poco M3 Pro 5G – hinta laskenut -17%

Xiaomi Poco M3 Pro 5G
99 € DNA
250 € Hobby Hall
282 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto G72 – hinta laskenut -16%

Motorola Moto G72
339 € ComputerSalg
339 € CDON
340 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 404 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.