Mikä tekee uudesta Huawei P30 Pro -älypuhelimesta uuden ennätyskameran?

Matti Robinson

Mikä tekee uudesta Huawei P30 Pro -älypuhelimesta uuden ennätyskameran?
Huawei on tänään esitellyt kaksi uutta älypuhelinta, joita yhdistää mahtavat kamerat. Laitteista hiukan paremmilla spekseillä varustettu P30 Pro tarjoaa kolmoiskameran, joka pystyy uudenlaisiin temppuihin.

Kamera sinällään mukailee tuttua kaavaa, jossa hyvän tavanomaisen pääkameran rinnalle on istutettu zoom-linssillä ja laajakuvalinssillä varustetut erikoiskamerat. Näin on tässäkin tapauksessa, joskin Huawei on nostanut kaikkien näiden kolmen kameran kyvykkyyden uudelle tasolle.

Näin voi päätellä luotetun kameratestaajan DxOMarkin testistä, joka julkaistiin itse laitteen julkaisun yhteydessä. Tuloksena olivat uudet ennätyspisteet (112), jolla P30 Pro päihitti edeltäjänsä P20 Pron ja Mate 20 Pron kolmella pisteellä.

Pisteissä eroa ei tullut kovin paljon, mutta kuvissa on nähtävissä melkoisesti eroa erityisesti zoomia käyttäessä. Mikä sitten tekee P30 Pro:sta paremman kameran?

Tietysti ensiksi täytyy mainita teknisesti vahvat kamerasensorit, 40 MP SuperSpectrum, 20 MP laajakuva, sekä 8 MP 5x periskooppityylinen zoom, mutta unohtaa ei sovi zoomin kanssa auttavaa ToF-sensoria (time-of-flight), jonka avulla pystytään mittaamaan kohteen etäisyyttä.Merkittävää edistystä on tapahtunut DxOMarkin mukaan myös bokeh-efektissä, jota tarvitaan onnistuneen potrettikuvan ottamiseen. Tähän auttaa olennaisesti myös uusi ToF-sensori.

Yhtiön mukaan kamera on suunniteltu alusta asti uusiksi, jopa niin pitkälti, että kennossa käytetyt alipikselit on vaihdettu RGGB-muodostelmasta (red-green-green-blue) RYYB-muotoon (red-yellow-yellow-blue), sillä keltaiset alipikselit vastaanottavat enemmän valoa.

SuperSpectrum-markkinointinimellä tunnetun kameran vahvuuksiin kuuluu siis ohessa olevan viisinkertaisen optisen zoomin (ja 10x nk. lossless zoom) lisäksi merkittävästi parempi suorituskyky vaativissa olosuhteissa, kuten pimeässä.

Uudet Super HDR Shot ja Super Low Light Shot -ominaisuudet tarjoavat myös DxOMarkin mukaan parempia kuvia hämärässä ja tilanteissa, joissa on esimerkiksi vaikea taustavalaistus.

Tarkemmin testaajan pisteitä tarkastellessa kannattaakin kenties kiinnittää enemmän huomiota still-kuvilla annettuihin 119 pisteeseen kuin koko arvostelun 112 pisteeseen. Siinä matka seuraavaan kilpailijaan kasvaa viiteen pisteeseen ja esimerkiksi parhaaseen iPhoneen jo 9 pisteeseen.

Huomioitavaa on tosin, että videokuvauksessa laite jää pisteen verran edeltäjästään, joten sen osalta edistystä ei ole tullut, päinvastoin.

Voit tarkastaa koko tekstin esimerkkikuvineen täältä.Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
366 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -40%

Oppo A77 5G
149 € DNA
199 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 249 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10
106 € Hobby Hall
149 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Honor X7 – hinta laskenut -29%

Honor X7
70 € Kärkkäinen
99 € Power
129 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 97 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.