Android Q päivittyi – Sisältää uuden Bubbles-moniajon

Manu Pitkänen

Android Q päivittyi – Sisältää uuden Bubbles-moniajon
Google on julkaissut Pixel-puhelimilleen toisen beta-version Android Q -käyttöjärjestelmästä. Päivitys sisältää lähinnä pinnan alle tehtyjä muutoksia, mutta lisäksi Google on ottanut huomioon markkinoille pian tulevat taittuvanäyttöiset puhelimet tarjoamalla sovelluskehittäjille rajapintoja ohjelmien käyttäytymiseen näyttösiirtymisiin.

Tavallisen käyttäjän kannalta huomattavin lisäys on kuitenkin moniajon yksinkertaistamiseen tarkoitetut Bubbles-kuplat, jotka toimivat samalla tavalla kuin Facebook Messengerin chat-kuplat. Android Q:n tapauksessa kuplat on vain jaoteltu sovelluskohtaisesti, jolloin ohjelmasta ohjelmaan on helppo siirtyä näytöllä kelluvia kuplia painamalla. Käynnissä olevasta sovelluksesta ei tarvitse näin poistua.

Googlen odotetaan kertovan lisää Android Q:sta ja siihen tulevista ominaisuuksista Google I/O -kehittäjätapahtumassa, joka järjestetään 7. toukokuuta.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.