LG lupasi huippunopeita päivityksiä, projektista tuli totaalinen pannukakku

2
Puhelinvertailu

LG lupasi huippunopeita päivityksiä, projektista tuli totaalinen pannukakku
LG esitteli vuosi sitten huhtikuussa uuden ohjelmistopäivityskeskuksen (Software Upgrade Center) kotimaassaan Etelä-Koreassa, ja sen tarkoitus mahdollistaa maailmanlaajuisesti nopeat ja hyvät Android-ohjelmistopäivitykset LG:n älypuhelimille.

Nyt vuosi julkistuksen jälkeen Computerworldin JR Raphael on arvioinut LG:n onnistumista tässä tavoitteessa. Tulokset eivät ole kovin mairittelevia.

LG ei ole ollut tunnettu nopeista ohjelmistopäivityksistään ennen uutta keskusta, eikä se ole sitä tämän jälkeenkään.

Vaikka reilun kuukauden päästä keskuksen avaamisesta LG julkaisi G6:lle Oreo-päivityksen, niin se oli tässä vaiheessa jo 9 kuukautta myöhässä Oreon ensijulkaisusta. Edeltävä lippulaivamalli G5 puolestaan joutui odottamaan vielä puoli vuotta kauemmin.

Eikä vuoden aikana tahti ole parantunut. Syksyllä julkaistun Android 9.0 Pien päivityksiä ei ole saapunut nyt liki yhdeksän kuukauden aikana millekään LG:n laitteelle, lukuunottamatta LG G7:n Android One -versiota.Tuo kyseinen versio näet sisältää on Googlen avustuksella luodun ohjelmiston, joka täytyy olla ajantasalla.

LG:n älypuhelinten myyntilukematkin ovat olleet ohjelmistokatastrofin kaltaisia, sillä vuoden vaihteessa elektroniikkayhtiö ajautui ensimmäistä kertaa pariin vuoteen miinukselle juuri heikon älypuhelinmyynnin takia.

LG Mobile ei ole vuosiin tehnyt voittoa ja sen liikevaihtokin on tippunut puoleen parin vuoden takaisesta. Olipa kyseessä epäonnistunut hyväntahtoinen projekti tai täysi kuluttajien sumutus, niin se ei varmasti tule helpottamaan LG:n tilannetta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Edge 40 – hinta laskenut -23%

Motorola Edge 40
299 € Power
357 € Bigbox
383 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 389 €

Motorola Moto E13 – hinta laskenut -22%

Xiaomi Redmi 12 – hinta laskenut -18%

Xiaomi Redmi 12
129 € Bigbox
152 € Proshop
159 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 157 €

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -17%

Realme 11 (5G)
256 € Bigbox
353 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 309 €

Kommentit (2)

veikkoko
veikkoko

1

Onneksi kuitenkin päivittävät. Viimeksi eilen tuli päivitys omaan LG G6 puhelimeen. Toki edelleen Android 8.0 Oreo.

Vastaa
X3mdog
X3mdog

2

Onnekkaita ovat Oneplus 3/3T omistajat, kun saavat vieläkin päivityksiä... ja puhelimen useat speksit päihittävät vieläkin monet vasta julkistettavat mallit.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.