Helsingissä voit saada sakot, jos kännykästä loppuu akku kesken bussimatkan

6
Puhelinvertailu

Helsingissä voit saada sakot, jos kännykästä loppuu akku kesken bussimatkan
Suur-Helsingin alueen joukkoliikenteestä vastaava organisaatio, HSL, on muuttanut hiljattain matkalippujensa ehtoja. HSL on jo pitkään kannustanut kuluttajia ostamaan lippunsa älypuhelimiin tarkoitetun HSL-sovelluksen kautta.

Nyt käyttöehdot muuttuvat 27.4.2019 alkaen niin, että kuluttajalla on vastuu siitä, että hänen älypuhelimessaan on riittävästi akkua. Mikäli lippu on ostettu HSL:n sovelluksen kautta, mutta puhelimesta loppuu akku kesken matkan, voi tarkastaja kirjoittaa matkustajalle tarkastusmaksun. Tarkastusmaksun suuruus on HSL:n alueella 80 euroa sekä kertalipun arvo.

Lainaus HSL:n sivuilta:

"Jatkossa matkalippujen tarkastajan ja/tai konduktöörin on voitava tarkistaa lippu puhelimen näytöltä koko matkan ajan. Puhelimen akun latauksen on riitettävä tarkastukseen asti tai muuten lipuntarkastaja voi kirjoittaa tarkastusmaksun. HSL pyrkii estämään muutoksella liputta matkustamista, ja samalla lippukäytäntöä yhtenäistetään HSL-kortin kanssa: matkan aikana on oltava hallussa voimassa oleva matkalippu."Samalla muuttuu myös tuki sovellusversiolle. 27.4. alkaen ainoastaan HSL:n sovelluksen uudella v2.0 versiolla voi ostaa lippuja.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
78 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (6)

etrade
etrade

1

Ei noita HSL:n palveluja kukaan tervejärkinen käytä. Ennemmin menee kävellen tai polkupyörällä, kelillä kun kelillä, tai ostaa auton.

Vastaa
Michelola
Michelola

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti etrade:

Ei noita HSL:n palveluja kukaan tervejärkinen käytä. Ennemmin menee kävellen tai polkupyörällä, kelillä kun kelillä, tai ostaa auton.

Mitä ihmettä? HSL nimenomaan maan ainoa toimiva joukkoliikenne. Ihan maailman kärkiluokkaa.

Itse uutiseen, ei mitenkään pöyristyttävä asia mielestäni. Aivan järkeenkäypää että lippu pitää olla mukana. Sama kun paperisen heittäisi roskiin. Keskimääräinen bussimatka kestää ehkä 30min, siihen riittää alle 5% varaus. Jos sitä ennen ei ala kellot soimaan vaan jatkaa bussiselfieiden jakamista instagramiin, niin ansaitseekin maksaa vähän sakkoja.

Jos kännykkä on 10v vanha ja täysi lataus kestää 10min eikä perse kestä uuden hankkimista, on velvollisuus siirtyä käyttämään matkakorttia tai muuta lippuvaihtoehtoa.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

3

Elikkä käytännössä sama asia jättää lippu maksamatta. Mitä kannustinta tuossa vaiheessa on enää maksaa lipusta, jos voi silti saada sakkoa. Laittaisivat kännykän latauspisteen bussiin sitten.

Vastaa
karmakameli
karmakameli

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti cpenter83:

Miten tilanteessa jossa puhelin putoaa bussin lattialle ja hajoaa? Tuleeko tästäkin vielä kaupan päälle sakko?

Entä jos paperilippu putoaa ja katoaa. Tai jos sen antaa kaverille. Tyhmyydestä sakotetaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Nikotiko:

Elikkä käytännössä sama asia jättää lippu maksamatta. Mitä kannustinta tuossa vaiheessa on enää maksaa lipusta, jos voi silti saada sakkoa. Laittaisivat kännykän latauspisteen bussiin sitten.

Menit klikkiotsikko harhaan, itse uutisessa ei puhuta mitään sakoista, se oli ihan keskitty juttu otsikkoon.

Lippu pitää olla ja itse uutisen yllätys on se että jos aiemmin ei ole ollut esittää lippua tarkastajalle niin siitä on ehkä selvinnyt ilman tarkastumaksua.

En tiedä kuinka paljon heillä nykyää joustoa/mahdollista joustaa, ja voivatkot esim IMEIn perusteella tarkistaa onko laitteella ostettu voimassaoleva lippu.

Luottamus on ilmeisesti vähän heikentenyt varsinkin jos uskoo tarinoita väärennetyistä lipuista, akkut kovasti loppu mobiililipun ostaneilta jne. Mutta asiakaspalvelukokemuksen kannalta tarkastaja voisi selvittää tarinan todenperäisyyden ja jättää täysimääräinen tarkastusmaksu kirjoittamatta jos lippu on rehdisti hankittu, vaikka sitä ei prikulleen speksin mukaan olisi näyttää.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.