Helsingissä voit saada sakot, jos kännykästä loppuu akku kesken bussimatkan

6
Puhelinvertailu

Helsingissä voit saada sakot, jos kännykästä loppuu akku kesken bussimatkan
Suur-Helsingin alueen joukkoliikenteestä vastaava organisaatio, HSL, on muuttanut hiljattain matkalippujensa ehtoja. HSL on jo pitkään kannustanut kuluttajia ostamaan lippunsa älypuhelimiin tarkoitetun HSL-sovelluksen kautta.

Nyt käyttöehdot muuttuvat 27.4.2019 alkaen niin, että kuluttajalla on vastuu siitä, että hänen älypuhelimessaan on riittävästi akkua. Mikäli lippu on ostettu HSL:n sovelluksen kautta, mutta puhelimesta loppuu akku kesken matkan, voi tarkastaja kirjoittaa matkustajalle tarkastusmaksun. Tarkastusmaksun suuruus on HSL:n alueella 80 euroa sekä kertalipun arvo.

Lainaus HSL:n sivuilta:

"Jatkossa matkalippujen tarkastajan ja/tai konduktöörin on voitava tarkistaa lippu puhelimen näytöltä koko matkan ajan. Puhelimen akun latauksen on riitettävä tarkastukseen asti tai muuten lipuntarkastaja voi kirjoittaa tarkastusmaksun. HSL pyrkii estämään muutoksella liputta matkustamista, ja samalla lippukäytäntöä yhtenäistetään HSL-kortin kanssa: matkan aikana on oltava hallussa voimassa oleva matkalippu."Samalla muuttuu myös tuki sovellusversiolle. 27.4. alkaen ainoastaan HSL:n sovelluksen uudella v2.0 versiolla voi ostaa lippuja.
Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S20 – hinta laskenut -46%

Samsung Galaxy S20
370 € Multitronic
740 € CDON
799 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 685 €

Xiaomi Mi 11i – hinta laskenut -42%

Xiaomi Mi 11i
349 € Teleoutlet
778 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Xiaomi Redmi 9A – hinta laskenut -31%

Xiaomi Redmi 9A
69 € Power
95 € Multitronic
96 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -30%

Samsung Galaxy S10e
337 € CDON
674 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 481 €

Kommentit (6)

etrade
etrade

1

Ei noita HSL:n palveluja kukaan tervejärkinen käytä. Ennemmin menee kävellen tai polkupyörällä, kelillä kun kelillä, tai ostaa auton.

Vastaa
Michelola
Michelola

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti etrade:

Ei noita HSL:n palveluja kukaan tervejärkinen käytä. Ennemmin menee kävellen tai polkupyörällä, kelillä kun kelillä, tai ostaa auton.

Mitä ihmettä? HSL nimenomaan maan ainoa toimiva joukkoliikenne. Ihan maailman kärkiluokkaa.

Itse uutiseen, ei mitenkään pöyristyttävä asia mielestäni. Aivan järkeenkäypää että lippu pitää olla mukana. Sama kun paperisen heittäisi roskiin. Keskimääräinen bussimatka kestää ehkä 30min, siihen riittää alle 5% varaus. Jos sitä ennen ei ala kellot soimaan vaan jatkaa bussiselfieiden jakamista instagramiin, niin ansaitseekin maksaa vähän sakkoja.

Jos kännykkä on 10v vanha ja täysi lataus kestää 10min eikä perse kestä uuden hankkimista, on velvollisuus siirtyä käyttämään matkakorttia tai muuta lippuvaihtoehtoa.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

3

Elikkä käytännössä sama asia jättää lippu maksamatta. Mitä kannustinta tuossa vaiheessa on enää maksaa lipusta, jos voi silti saada sakkoa. Laittaisivat kännykän latauspisteen bussiin sitten.

Vastaa
karmakameli
karmakameli

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti cpenter83:

Miten tilanteessa jossa puhelin putoaa bussin lattialle ja hajoaa? Tuleeko tästäkin vielä kaupan päälle sakko?

Entä jos paperilippu putoaa ja katoaa. Tai jos sen antaa kaverille. Tyhmyydestä sakotetaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Nikotiko:

Elikkä käytännössä sama asia jättää lippu maksamatta. Mitä kannustinta tuossa vaiheessa on enää maksaa lipusta, jos voi silti saada sakkoa. Laittaisivat kännykän latauspisteen bussiin sitten.

Menit klikkiotsikko harhaan, itse uutisessa ei puhuta mitään sakoista, se oli ihan keskitty juttu otsikkoon.

Lippu pitää olla ja itse uutisen yllätys on se että jos aiemmin ei ole ollut esittää lippua tarkastajalle niin siitä on ehkä selvinnyt ilman tarkastumaksua.

En tiedä kuinka paljon heillä nykyää joustoa/mahdollista joustaa, ja voivatkot esim IMEIn perusteella tarkistaa onko laitteella ostettu voimassaoleva lippu.

Luottamus on ilmeisesti vähän heikentenyt varsinkin jos uskoo tarinoita väärennetyistä lipuista, akkut kovasti loppu mobiililipun ostaneilta jne. Mutta asiakaspalvelukokemuksen kannalta tarkastaja voisi selvittää tarinan todenperäisyyden ja jättää täysimääräinen tarkastusmaksu kirjoittamatta jos lippu on rehdisti hankittu, vaikka sitä ei prikulleen speksin mukaan olisi näyttää.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.