Mahtavia uutisia suomalaisille – Google Mapsiin tulossa ylinopeuskameratiedot

1
Manu Pitkänen

Mahtavia uutisia suomalaisille – Google Mapsiin tulossa ylinopeuskameratiedot
Monet suomalaiset ovat korvanneet ajomatkojen suunnittelussa autoihin erikseen asennettavat kalliit navigaattorit älypuhelimeen asennettavalla Google Maps -sovelluksella. Karttasovelluksesta on kuitenkin puuttunut eräitä autoilijoille tärkeitä tietoja, kuten teiden nopeusrajoitukset ja ylinopeuskameroiden sijainnit. Tämäkin puute on nyt korjaantumassa.

Suomen lisäksi nopeusrajoitus- ja ylinopeuskameratiedot on otettu käyttöön 42 muussa maassa. Google hyödyntää tiedoissa viranomaislähteitä, mutta niitä täydennetään myös käyttäjien lähettämillä raporteilla. Joukkoistamistiedot lienevät perintöä Waze-karttapalvelusta, jonka Google myös omistaa. Googlen mukaan tiedot on otettu käyttöön, mutta pikaisen kokeilun perusteella Suomessa Google Maps ei vielä tunnista kameroita tai nopeusrajoituksia – tiedot ovat kuitenkin tulossa lähiaikoina.

Kameroiden sijainnin tunnistaa pienistä oransseista "puhekuplista" matkan varrella. Kuplien sisällä on valvontakameran kuva. Ajettavan tien nopeuden näkee vuorostaan ruudun vasemmasta alakulmasta.Tiedot ovat tulossa niin Android- kuin iOS-sovellukseenkin.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -44%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
820 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 797 €

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Samsung Galaxy M32 5G – hinta laskenut -42%

Samsung Galaxy M32 5G
318 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 546 €

Sony Xperia 1 III – hinta laskenut -38%

Sony Xperia 1 III
649 € Teleoutlet
899 € Hobby Hall
1047 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1047 €

Kommentit (1)

mcmopo
mcmopo

1

Kyllähän nuo kamerat on näkyneet itsellä jo jonkin aikaa. Zoomamalla ei näy mutta kun nvigoinnin reitille osuvat näkyvät kyllä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.