Google tiukentaa mobiilipelien arpa-arkkujen ehtoja – Voittotodennäköisyys pitää tietää

Manu Pitkänen

Google tiukentaa mobiilipelien arpa-arkkujen ehtoja – Voittotodennäköisyys pitää tietää
Mobiilipeleissä lähes de facto -asemaan nousseet loot boxit ovat herättäneet kasvavaa kiinnostusta viranomaisten keskuudessa, minkä myötä myös sovelluskauppojen ylläpitäjät ovat alkaneet määritellä arpa-arkkujen toimintaa tarkemmin. Google esimerkiksi aikoo pakottaa sovelluskehittäjiä kertomaan, millaisella todennäköisyydellä pelaaja saa mitäkin sisältöä arkun avaamalla.

Loot boxit ovat herättäneet kiistaa erityisesti siitä syystä, että pelaaja harvemmin tietää mitä hän tarkalleen ottaen on saamassa arkusta, mikäli hän maksaa sen aukaisusta. Tästä syystä aarrearkut on rinnastettu arpalipukkeisiin, joista pelaaja voi saada haluamansa tai sitten ei. Mikäli arkut tulkittaisiin arvoiksi, voitaisiin niitä käyttävät mobiilipelit tulkita uhkapeleiksi.

Google Playn päivitetyn Kaupallistaminen ja mainokset -ohjeistuksen mukaan pelin on ilmoitettava arkun sisältöjen saamisen todennäköisyyden ennen ostoksen tekemistä.

Uutisoimme aiemmin senaattori Josh Hawleyn lakialoitteesta, jossa ehdotetaan 18 vuoden ikärajaa loot boxeihin perustuviin peleihin. Yhdysvalloissa kuluttajansuoja-asioita käsittelevä viranomainen FTC aikoo järjestää elokuussa julkisen workshopin, jossa hahmotellaan virtuaalisiin hyödykkeisiin liittyviä ongelmia.

Parhaat kännykkätarjoukset

Apple iPhone SE (2022) – hinta laskenut -25%

Apple iPhone SE (2022)
399 € Swappie
549 € Kärkkäinen
559 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 529 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € ComputerSalg
179 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Samsung Galaxy M23 – hinta laskenut -17%

Samsung Galaxy M23
238 € Hobby Hall
261 € ComputerSalg
293 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 288 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.