Pohjoismaiden ensimmäinen 5G-puhelin myytiin Suomessa

1
Manu Pitkänen

Pohjoismaiden ensimmäinen 5G-puhelin myytiin Suomessa
Suomen ensimmäinen 5G-älypuhelin myytiin tänään Helsingissä Elisa Kulmassa järjestetyssä myyntitapahtumassa. Teleoperaattori Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila oli itse luovuttamassa laitteen puhelimen ostaneelle tamperelaiselle Harri Hellströmille.

Hellström hankki itselleen ZTE Axon 10 Pro 5G:n, jonka lisäksi Elisalle on tulossa pari muutakin 5G-puhelinmallia Huaweilta ja OnePlussalta. Elisan 5G-verkko kattaa tällä hetkellä Helsingin, Turun, Tampereen ja Jyväskylän keskusta-alueet. Verkon käyttämän korkean taajuuden takia 5G:n peittoalue tulee rajoittumaan kaikkein tiiviimmin asutuille seuduille, koska korkea taajuus tarkoittaa lyhyempää kantomatkaa ja sitä kautta tukiasemien korkeampaa tiheyttä ja kasvavia rakentamiskustannuksia.

Elisa optimoi 5G-verkkoaan Helsingissä jatkuvasti korkeamman toimintakyvyn takaamiseksi. Käyttäjille päin 5G-verkon testaus saattaa verkon ajottaisena hidastumisena.

5G-taajuuksien lyhyen kantomatkan takia kaupunkien ulkopuolisille alueille voi syntyä pienempiä paikallisia verkkoja, mikä muuttaisi nykyistä bisnesmallia oleellisesti.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.