Huawei testaa jo omaa käyttöjärjestelmää? Julkaisuvalmis lähiaikoina?

1
Manu Pitkänen

Huawei testaa jo omaa käyttöjärjestelmää? Julkaisuvalmis lähiaikoina?
Huawei on kutsunut käyttäjiä testaamaan sen kehittämää uutta käyttöjärjestelmää, kertoo Huawei Central -verkkosivusto. Sähköpostitse asiasta vinkanneen lähteen mukaan uutta käyttöjärjestelmää testattaisiin uuden puhelinmallin voimin – kyseinen puhelin saattaa olla Mate 30.

Huawein aikeet viittaisivat siihen suuntaan, että Huawei olisi valmis lanseeraamaan Hongmeng OS -käyttöjärjestelmän Mate 30 -puhelimen voimin. Ainakin se voi olla hyvä varasuunnitelma, mikäli Kiinan ja Yhdysvaltojen kauppasuhteet eivät ota parantuakseen. Huawei Central kuitenkin huomauttaa, että sen lähde ei puhunut missään kohtaa Hongmengistä nimellä, joten testattava ohjelmisto voi olla myös eri tai se julkaistaan eri nimellä.

Yhdysvaltojen asetettua Huawein mustalle listalle vakoiluepäilyjen takia, Google ja muut yhdysvaltalaiset yhtiöt ilmoittivat katkaisevansa kauppasuhteet Huawein kanssa. Huawei ilmoitti tämän jälkeen, että se on kehittänyt omaa käyttöjärjestelmää siltä varalta, että mahdollisuus käyttää Androidia estyy syystä tai toisesta.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi Poco M3 Pro 5G – hinta laskenut -17%

Xiaomi Poco M3 Pro 5G
99 € DNA
250 € Hobby Hall
282 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto G22 – hinta laskenut -15%

Motorola Moto G22
139 € Power
147 € CDON
148 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 162 €

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -14%

Samsung Galaxy S10
299 € Telia
359 € CDON
390 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 349 €

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.