Huawei testaa jo omaa käyttöjärjestelmää? Julkaisuvalmis lähiaikoina?

1
Manu Pitkänen

Huawei testaa jo omaa käyttöjärjestelmää? Julkaisuvalmis lähiaikoina?
Huawei on kutsunut käyttäjiä testaamaan sen kehittämää uutta käyttöjärjestelmää, kertoo Huawei Central -verkkosivusto. Sähköpostitse asiasta vinkanneen lähteen mukaan uutta käyttöjärjestelmää testattaisiin uuden puhelinmallin voimin – kyseinen puhelin saattaa olla Mate 30.

Huawein aikeet viittaisivat siihen suuntaan, että Huawei olisi valmis lanseeraamaan Hongmeng OS -käyttöjärjestelmän Mate 30 -puhelimen voimin. Ainakin se voi olla hyvä varasuunnitelma, mikäli Kiinan ja Yhdysvaltojen kauppasuhteet eivät ota parantuakseen. Huawei Central kuitenkin huomauttaa, että sen lähde ei puhunut missään kohtaa Hongmengistä nimellä, joten testattava ohjelmisto voi olla myös eri tai se julkaistaan eri nimellä.

Yhdysvaltojen asetettua Huawein mustalle listalle vakoiluepäilyjen takia, Google ja muut yhdysvaltalaiset yhtiöt ilmoittivat katkaisevansa kauppasuhteet Huawein kanssa. Huawei ilmoitti tämän jälkeen, että se on kehittänyt omaa käyttöjärjestelmää siltä varalta, että mahdollisuus käyttää Androidia estyy syystä tai toisesta.

Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
366 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -40%

Oppo A77 5G
149 € DNA
199 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 249 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10
106 € Hobby Hall
149 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Samsung Galaxy S21 5G – hinta laskenut -29%

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.