Applelta uusi menettelytapa Sirin yksityisyyskohun jälkeen

Matti Robinson

Applelta uusi menettelytapa Sirin yksityisyyskohun jälkeen
Apple joutui melkoiseen ryöpytykseen, kun selvisi, että sen työntekijät kuuntelevat Siri-keskusteluja käyttäjien tietämättä.

Työntekijät "arvostelivat" kanssakäymisiä Sirin kanssa, jonka tarkoituksena on määrittää, onko Siri kuullut käskyt oikein.

Tietysti Applen mukaan kyseessä oli täysin vilpitön konsti, jolla pyrittiin vain parantamaan Sirin toimivuutta, mutta yhtiössä samalla tajuttiin, ettei se anna hyvää kuvaa Apple-käyttäjien yksityisyydestä.

Tänään Apple on julkaissut lausunnon, jossa selvitetään tilannetta ja kerrotaan miten toimet jatkuvat. Tietysti julkaisu on täynnä korulauseita ja yhtiö pyrkii vakuuttamaan, että yksityisyys otetaan tosissaan.

Lopussa kuitenkin kerrotaan myös todellisista muutoksista. Arvosteluksi kutsuttu toimintatapa on nyt toistaseksi pysäytetty ja ihmiset eivät kuule käskyjä tällä hetkellä.

Myöhemmin syksyllä päivitysten tullessa Apple kuitenkin jatkaa toimintaa yhden tärkeän poikkeuksen myötä.Oletuksena Apple ei enää säilytä äänitiedostoja manuaalista tarkastelua varten. Mikäli kuitenkin haluaa auttaa Applea, niin omiin käskyihin voi antaa Applelle pääsyn.

Ohjelmaan liittymisen voi perua milloin vain ja Apple lupaa, ettei keskusteluja kuule kukaan Applen työntekijöiden ulkopuolella. Lisäksi yhtiö lupaa poistaa vahinkoaktivointien johdosta nauhoitetut äänitiedostot parhaansa mukaan.

Miltä tämä kuulostaa teistä? Aiotko antaa ääninäytteesi Applen käsittelyyn jatkossa?Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 9 4G – hinta laskenut -31%

Realme 9 4G
283 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 410 €

Honor X8 – hinta laskenut -26%

Motorola edge 20 – hinta laskenut -26%

Motorola edge 20
249 € Power
338 € CDON
338 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 338 €

Motorola Moto Razr 2022 – hinta laskenut -26%

Motorola Moto Razr 2022
849 € Lenovo
1066 € CDON
1149 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1149 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.