Liki 400 miljoonan latauksen Android-sovelluksesta paljastui vakava haittaohjelma

2
Puhelinvertailu

Liki 400 miljoonan latauksen Android-sovelluksesta paljastui vakava haittaohjelma
Googlen sovelluskauppa on vuosien saatossa parantunut huomattavasti sen alkuajoista, jolloin paitsi heikkojen tuotosten niin haittaohjelmien löytyminen kaupasta oli melkoisen tavanomaista.

Ajoittain sovelluskauppaan kuitenkin pääsee vieläkin sovelluksia, joiden tarkoitusperät ovat esiteltyjä synkemmät. Useimmiten ne kuitenkin poistetaan vikkelästi, ja vahingot jäävät siten pieniksi.

Nyt on kuitenkin paljastunut tapaus, joka on suuruusluokassaan harvinainen. Tietoturvayhtiö Kasperskyn on paljastanut, että suosistusta CamScanner sovelluksesta on löytynyt haittaohjelma.

Peräti 400 miljoonan latauksen saavuttanut sovellus käytti mainoskirjastoja hyväkseen, jonka avulla se pahimmillaan onnistui liittymään käyttäjän nimissä maksullisiin palveluihin.

Google on sittemmin poistanut sovelluksen Google Playstä, vaikka Kasperskyn mukaan sovelluksen viimeisimmistä versioista haittaohjelma on poistettu.

CamScannerillä oli yli 380 miljoonaa latauskertaa yli 200 maassa ja sitä oli arvosteltu Google Playssä 1,8 miljoonaa kertaa keskimääräisellä arvosanalla 4,6.Sovellus löytyy edelleen App Storesta, jossa sillä on 4,8 tähden saldo. Se on 16. sijalla kategoriassa Tuottavuus (Productivity). Tässä vaiheessa ei ole tietoa iOS-sovelluksessa olevista ongelmista.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Find X5 5G – hinta laskenut -40%

Oppo Find X5 5G
299 € DNA
599 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 497 €

Oppo A78 (5G) – hinta laskenut -23%

Oppo A78 (5G)
199 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 258 €

Samsung Galaxy S23+ – hinta laskenut -22%

Samsung Galaxy S23+
699 € Elisa
799 € Power
799 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 899 €

Oppo Reno 8 Pro – hinta laskenut -22%

Oppo Reno 8 Pro
412 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 525 €

Kommentit (2)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.