Liki 400 miljoonan latauksen Android-sovelluksesta paljastui vakava haittaohjelma

2
Puhelinvertailu

Liki 400 miljoonan latauksen Android-sovelluksesta paljastui vakava haittaohjelma
Googlen sovelluskauppa on vuosien saatossa parantunut huomattavasti sen alkuajoista, jolloin paitsi heikkojen tuotosten niin haittaohjelmien löytyminen kaupasta oli melkoisen tavanomaista.

Ajoittain sovelluskauppaan kuitenkin pääsee vieläkin sovelluksia, joiden tarkoitusperät ovat esiteltyjä synkemmät. Useimmiten ne kuitenkin poistetaan vikkelästi, ja vahingot jäävät siten pieniksi.

Nyt on kuitenkin paljastunut tapaus, joka on suuruusluokassaan harvinainen. Tietoturvayhtiö Kasperskyn on paljastanut, että suosistusta CamScanner sovelluksesta on löytynyt haittaohjelma.

Peräti 400 miljoonan latauksen saavuttanut sovellus käytti mainoskirjastoja hyväkseen, jonka avulla se pahimmillaan onnistui liittymään käyttäjän nimissä maksullisiin palveluihin.

Google on sittemmin poistanut sovelluksen Google Playstä, vaikka Kasperskyn mukaan sovelluksen viimeisimmistä versioista haittaohjelma on poistettu.

CamScannerillä oli yli 380 miljoonaa latauskertaa yli 200 maassa ja sitä oli arvosteltu Google Playssä 1,8 miljoonaa kertaa keskimääräisellä arvosanalla 4,6.Sovellus löytyy edelleen App Storesta, jossa sillä on 4,8 tähden saldo. Se on 16. sijalla kategoriassa Tuottavuus (Productivity). Tässä vaiheessa ei ole tietoa iOS-sovelluksessa olevista ongelmista.
Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Parhaat kännykkätarjoukset

Apple iPhone SE (2022) – hinta laskenut -21%

Apple iPhone SE (2022)
419 € Swappie
549 € Kärkkäinen
559 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 529 €

Xiaomi Poco M3 Pro 5G – hinta laskenut -17%

Xiaomi Poco M3 Pro 5G
99 € DNA
250 € Hobby Hall
282 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto G22 – hinta laskenut -15%

Motorola Moto G22
139 € Power
147 € CDON
148 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 162 €

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -14%

Samsung Galaxy S10
299 € Telia
359 € CDON
390 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 349 €

Kommentit (2)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.