Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Android-sovellus levitti haittakoodia – Yli 100 miljoonaa käyttäjää

1
Manu Pitkänen

Android-sovellus levitti haittakoodia – Yli 100 miljoonaa käyttäjää
Google on poistanut Play-sovelluskaupasta peräti 100 miljoonaa latausta keränneen sovelluksen. Syy vuonna 2010 ilmestyneen CamScanner-sovelluksen poistolle oli se, että ohjelman havaittiin levittävän haittakoodia.

Haittakoodin levitys tapahtui käytännössä ohjelmaan lisätyn mainoskirjaston välityksellä. Ohjelman levittämä troijalainen tuuppasi puhelimien näytöille mainoksia ja saattoi liittää käyttäjät maksullisten palveluiden tilaajiksi. Haittaohjelman levityksen havaitsi tietoturvayhtiö Kaspersky.

CamScanner-sovelluksella oli yli 1,8 miljoonaa arvostelua Google Playssä. Suurin osa niistä oli positiivisia, joten PDF-dokumenttien tekemiseen tarkoitettu sovellus toimi kuten oli luvattu. Hiljattain ohjelmaan alkoi kuitenkin tulla negatiivisia arvosteluita, mikä kiinnitti myös Kasperskyn huomion ja yhtiö alkoi syynätä ohjelmaa tarkemmin. Tapaus on muistutus siitä, että vaikka ohjelmat lataisi ainoastaan Google Playstä, niin kannattaa olla silloinkin tarkkana mitä sovelluksia oikein lataa.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (1)

G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

1

Lainaus:

vaikka ohjelmat lataisi ainoastaan Google Playstä, niin kannattaa olla silloinkin tarkkana mitä sovelluksia oikein lataa


No eihän tätä voi painottaa tarpeeksi, Google playsta ladattaessa saa olla ihan yhtä tarkkana kuin vaikka suoraan netistä ladattaessa, Google tekee ohjelmille "nimellisen" tarkastuksen. Playstoren avoimuus on kuin paratiisi haittaohjelmien kehittäjille. Tälläkin hetkellä varmaan satoja saastuneita appeja odottaa löytymistään. https://www.express.co.uk/life-style/sc...ecurity-June-23

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.