Android-sovellus levitti haittakoodia – Yli 100 miljoonaa käyttäjää

1
Manu Pitkänen

Android-sovellus levitti haittakoodia – Yli 100 miljoonaa käyttäjää
Google on poistanut Play-sovelluskaupasta peräti 100 miljoonaa latausta keränneen sovelluksen. Syy vuonna 2010 ilmestyneen CamScanner-sovelluksen poistolle oli se, että ohjelman havaittiin levittävän haittakoodia.

Haittakoodin levitys tapahtui käytännössä ohjelmaan lisätyn mainoskirjaston välityksellä. Ohjelman levittämä troijalainen tuuppasi puhelimien näytöille mainoksia ja saattoi liittää käyttäjät maksullisten palveluiden tilaajiksi. Haittaohjelman levityksen havaitsi tietoturvayhtiö Kaspersky.

CamScanner-sovelluksella oli yli 1,8 miljoonaa arvostelua Google Playssä. Suurin osa niistä oli positiivisia, joten PDF-dokumenttien tekemiseen tarkoitettu sovellus toimi kuten oli luvattu. Hiljattain ohjelmaan alkoi kuitenkin tulla negatiivisia arvosteluita, mikä kiinnitti myös Kasperskyn huomion ja yhtiö alkoi syynätä ohjelmaa tarkemmin. Tapaus on muistutus siitä, että vaikka ohjelmat lataisi ainoastaan Google Playstä, niin kannattaa olla silloinkin tarkkana mitä sovelluksia oikein lataa.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi Poco M3 Pro 5G – hinta laskenut -17%

Xiaomi Poco M3 Pro 5G
99 € DNA
250 € Hobby Hall
282 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto G22 – hinta laskenut -15%

Motorola Moto G22
139 € Power
147 € CDON
148 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 162 €

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -14%

Samsung Galaxy S10
299 € Telia
359 € CDON
390 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 349 €

Kommentit (1)

G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

1

Lainaus:

vaikka ohjelmat lataisi ainoastaan Google Playstä, niin kannattaa olla silloinkin tarkkana mitä sovelluksia oikein lataa


No eihän tätä voi painottaa tarpeeksi, Google playsta ladattaessa saa olla ihan yhtä tarkkana kuin vaikka suoraan netistä ladattaessa, Google tekee ohjelmille "nimellisen" tarkastuksen. Playstoren avoimuus on kuin paratiisi haittaohjelmien kehittäjille. Tälläkin hetkellä varmaan satoja saastuneita appeja odottaa löytymistään. https://www.express.co.uk/life-style/sc...ecurity-June-23

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.