iPhone 11:ssä saattaa olla salattu ominaisuus – Kytketty vain pois päältä

2
Manu Pitkänen

iPhone 11:ssä saattaa olla salattu ominaisuus – Kytketty vain pois päältä
Uusista iPhoneista saattaa löytyä piilossa olevia toiminnallisuuksia, jotka saatetaan aktivoida vasta myöhemmin päivityksellä. Ainakin Apple-vuodoilla nimeä tehneen Sonny Dicksonin mukaan iPhone 11 -malliston puhelimissa on kaikki tarvittava rauta kaksisuuntaisen langattoman latauksen toteuttamiseen.

Apple ei kuitenkaan ole puhunut tällaisesta toiminnosta lainkaan eikä se ole ilmeisesti tällä hetkellä lainkaan käytössä. Dicksonin mukaan ominaisuus on kytketty pois päältä ohjelmistollisesti, joten se voidaan myös aktivoida ohjelmistollisesti käyttöön. Voi olla, että Apple ei ole vielä testannut kaksisuuntaista latausta niin paljoa, että se olisi valmis tarjoamaan sitä iPhone 11:n omistajille.

Ehkä ominaisuuden piti olla osa iPhone 11:n julkistusta, mutta testauksen tai muun syyn takia se päätettiin ottaa pois käytöstä. Jää nähtäväksi aktivoidaanko toiminto lähiaikoina.

Ennakkoon Bloombergin Apple-toimittaja Mark Gurman ja analyytikko Ming-Chi Kuo kertoivat tiedoista, joiden mukaan kaksisuuntainen lataus olisi tulossa iPhone 11:een. Ominaisuus käytännössä mahdollistaa esimerkiksi AirPods-kuulokkeiden akun lataamisen puhelimella. Kaksisuuntainen langaton lataus löytyy jo uusimmista Android-puhelimista, esimerkiksi Galaxy S10:ssä on sellainen.

Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
366 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -40%

Oppo A77 5G
149 € DNA
199 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 249 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10
106 € Hobby Hall
149 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Honor X7 – hinta laskenut -29%

Honor X7
70 € Kärkkäinen
99 € Power
129 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 97 €

Kommentit (2)

arivesa
arivesa

1

Jo vuosia on TV-sarjoissa esitetty,että esim. poliisit voisivat etäkäynnistää sammutetun luurin,ja salakuunnella sitä. En tiedä onko tuo mahollista,mutta tiedän että akun irroittamalla homma ei voi toimia.

Ylläri?:i-phonet ilmestyi kuin tilattuna sisäänrakennetuin akuin,ei voi irtikytkeä. Moni muu seurasi perässä,mutta kenen käskystä?

Itse en murehdi "dataturvaa", mutta en liioin hanki kapulaa,johon ei akkua voi vaihtaa,tarvittaessa vaikka merellä.

Vastaa
arivesa
arivesa

2

Langaton lataus vaatii induktiokäämin päähän tasasuuntaajan,mutta toiseen suuntaan toimiva lisäksi pulssigenun,vain AC on siirrettävissä etänä. Eikö Foxconn osaa tuota toteuttaa,kilpailijalla se toimii.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.