Huaweilta uusi Android-lippulaiva – Kompensoiko rauta puutteellista softaa?

1
Manu Pitkänen

Huaweilta uusi Android-lippulaiva – Kompensoiko rauta puutteellista softaa?
Huawei on nyt palannut älypuhelinareenoille esittelemällä Mate 30:n ja Mate 30 Pron. Yhtiö ei tietenkään ollut missään välissä pois markkinoilta, mutta Yhdysvaltojen asetettua Huawein mustalle listalle, on Huawein ratkaisuja odotettu kuin Kuuta nousevaa.

Ohjelmistojen osalta Huawei näyttää päätyneen siihen, että Google Play -palvelut on korvattu Huawein oman ekosysteemin ratkaisuilla. Tämä saattaa heikentää oleellisesti Huawein edellytyksiä pärjätä kilpailussa länsimaissa. Google Play -sovelluskauppaa on hankala korvata Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Kalliiksi tämä joka tapauksessa käy, sillä Huawei on päättänyt laittaa oman sovellusekosysteemin kehittämiseen kiinni miljardi dollaria.

Sekä Mate 30:ssä että Mate 30 Prossa on 7 nanometrin prosessilla valmistettu Kirin 990 -järjestelmäpiiri, joka kuuluu markkinoiden ensimmäisiin, jossa on sisäänrakennettu 5G-modeemi. Mate 30:ssä on kolme kameraa: ultralaajakulmainen, normaali ja tele-kamera (16, 40 ja 8 megapikseliä). Pro-mallissa kameroita löytyy neljä kappaletta, sillä edellä mainittujen lisäksi puhelimen takaa löytyy syvyysulottuvuutta aistiva kenno. Kameroista löytyy 40, 40 ja 8 megapikselin kennot.Mate 30 Pron etupuolelta löytyy vuorostaan 32 megapikselin selfie-kamera sekä 3D-kamera. Erikoista etukamerajärjestelmässä on, että se pystyy aistimaan silmien asentoa. Tämän tiedon avulla näyttöä voidaan kääntää oikeaan suuntaan riippumatta puhelimen asennosta. Lisäksi puhelin piilottaa ilmoituksista yksityiskohtaiset tiedot, mikäli järjestelmä havaitsee näytön edessä useamman silmäparin.

Mate 30 Pron 4500 milliampeeritunnin akun luvataan kestävän rankassa käytössä 9,2 tuntia.

Huawei ei kertonut vielä koska Mate 30 tulee myyntiin, mutta Euroopassa kahdeksan gigatavua RAM-muistia ja 128 gigatavua tallennustilaa sisältävä versio maksa 799 euroa. Mate 30 Prosta joutuu vuorostaan maksamaan 1099 euroa (8 GB RAM, 256 GB tallennustilaa).5G-versio maksaa 1199 euroa ja Porche Design -malli maksaa hulppeat 2095 euroa (12 GB RAM, 512 GB tallennustilaa).


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -30%

Xiaomi 13
680 € BIGBOX.FI
728 € CDON
787 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 963 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -27%

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.