iPhone 11 Pro Maxin sisällä on mystinen johto

1
Manu Pitkänen

iPhone 11 Pro Maxin sisällä on mystinen johto
Kauppoihin eri puolilla maailmaa viime viikolla tulleet uuden sukupolven iPhonet ovat myös DIY-harrastajien suosioon nousseen iFixit-verkkosivuston kiikarissa. Sivusto on jo julkaissut purkuartikkelin iPhone 11 Pro Maxista, mistä ilmenee millaisia komponentteja puhelimeen on isketty kiinni ja millaisia ratkaisuja Apple on tehnyt puhelimen kokoonpanon suhteen.

Puhelimien sisuksista löytyi paljon tuttua, mutta myös muutama yllättävä seikka. iPhone 11 Pro Maxin akussa on esimerkiksi kaksi erillistä liitintä, kun aiemmissa puhelimissa on riittänyt yksi liitin. Seikan on arveltu liittyvän jollakin tapaa kaksisuuntaiseen lataukseen, mikä olisi mahdollistanut esimerkiksi AirPods-kuulokkeiden lataamisen iPhonella langattomasti. Toinen vaihtoehto on, että liitin liittyy Applen uuteen akkudiagnostiikkan.

iPhone 11 Pro Maxin sisuksista selvisi myös se, että Apple käyttää tämänkin vuoden iPhoneissa Intelin modeemeja, vaikka se keväällä tekikin sovinnon Qualcommin kanssa. Lisäksi puhelimesta näyttäisi löytyvän neljä gigatavua käyttömuistia ja akun kooksi varmistui 3969 milliampeerituntia.Apple ei loista tälläkään kertaa puhelimien korjattavuudessa, mutta saa kuitenkin iFixitiltä pisteet 6/10. Pisteitä paransi näytön ja akun vaihdon helppous, mutta samalla puhelimen lasiset kuoret heikentävät pisteitä. Mikäli puhelimen lasikuoret menevät rikki, joudutaan iFixitin mukaan vaihtamaan puhelimen kaikki komponentit uusiin.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -25%

Honor Magic4 Lite
149 € Power
175 € CDON
199 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 199 €

Xiaomi 12X – hinta laskenut -20%

Xiaomi 12X
545 € Hobby Hall
689 € Korhone.com
933 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 683 €

Xiaomi POCO F4 – hinta laskenut -20%

Xiaomi POCO F4
455 € Hobby Hall
565 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 565 €

Oppo A17 – hinta laskenut -20%

Oppo A17
118 € Multitronic
148 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 148 €

Kommentit (1)

G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

1

Lainaus:

joudutaan iFixitin mukaan vaihtamaan puhelimen kaikki komponentit uusiin.

Ei kaikkia komponentteja pidä vaihtaa uusiin :D Ei ne kuoriin kiinni oo juotettu. Vaan joutuu Poistamaan kaikki komponentit jotta kuoret/alustan saa vaihdettua uuteen, kuten nyt olettaa saattaa aika monessa luurissa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.