iPhone 11 Pro Maxin sisällä on mystinen johto

1
Manu Pitkänen

iPhone 11 Pro Maxin sisällä on mystinen johto
Kauppoihin eri puolilla maailmaa viime viikolla tulleet uuden sukupolven iPhonet ovat myös DIY-harrastajien suosioon nousseen iFixit-verkkosivuston kiikarissa. Sivusto on jo julkaissut purkuartikkelin iPhone 11 Pro Maxista, mistä ilmenee millaisia komponentteja puhelimeen on isketty kiinni ja millaisia ratkaisuja Apple on tehnyt puhelimen kokoonpanon suhteen.

Puhelimien sisuksista löytyi paljon tuttua, mutta myös muutama yllättävä seikka. iPhone 11 Pro Maxin akussa on esimerkiksi kaksi erillistä liitintä, kun aiemmissa puhelimissa on riittänyt yksi liitin. Seikan on arveltu liittyvän jollakin tapaa kaksisuuntaiseen lataukseen, mikä olisi mahdollistanut esimerkiksi AirPods-kuulokkeiden lataamisen iPhonella langattomasti. Toinen vaihtoehto on, että liitin liittyy Applen uuteen akkudiagnostiikkan.

iPhone 11 Pro Maxin sisuksista selvisi myös se, että Apple käyttää tämänkin vuoden iPhoneissa Intelin modeemeja, vaikka se keväällä tekikin sovinnon Qualcommin kanssa. Lisäksi puhelimesta näyttäisi löytyvän neljä gigatavua käyttömuistia ja akun kooksi varmistui 3969 milliampeerituntia.Apple ei loista tälläkään kertaa puhelimien korjattavuudessa, mutta saa kuitenkin iFixitiltä pisteet 6/10. Pisteitä paransi näytön ja akun vaihdon helppous, mutta samalla puhelimen lasiset kuoret heikentävät pisteitä. Mikäli puhelimen lasikuoret menevät rikki, joudutaan iFixitin mukaan vaihtamaan puhelimen kaikki komponentit uusiin.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 IV – hinta laskenut -24%

Sony Xperia 5 IV
719 € Dustin Home
937 € CDON
982 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 945 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € ComputerSalg
179 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -14%

Samsung Galaxy S10
299 € Telia
359 € CDON
410 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 349 €

Kommentit (1)

G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

1

Lainaus:

joudutaan iFixitin mukaan vaihtamaan puhelimen kaikki komponentit uusiin.

Ei kaikkia komponentteja pidä vaihtaa uusiin :D Ei ne kuoriin kiinni oo juotettu. Vaan joutuu Poistamaan kaikki komponentit jotta kuoret/alustan saa vaihdettua uuteen, kuten nyt olettaa saattaa aika monessa luurissa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.